Επίσημο: Νέα Βentley Mulliner Batur [video]

Επίσημο: Νέα Βentley Mulliner Batur [video]

Η Bentley παρουσίασε τη συλλεκτική Mulliner Batur που θα παραχθεί σε μόλις 18 κομμάτια και με 740 PS αποτελεί το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της.

Μπορεί η Bentley να έχει ανακοινώσει ότι το μέλλον της είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά φαίνεται ότι τα θερμικά μοντέλα της δεν έχουν πει ακόμη τη τελευταία τους λέξη. Έτσι, ο Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε τη μοναδική Mulliner Batur, το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία του.  

Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο gran tourer κουπέ του οποίου ο 6.0 lt twin-turbo W12 αποδίδει 740 PS και 1.000 Nm ροπής, 81 PS περισσότερους δηλαδή σε σχέση με την Continental GT Speed στην οποία και βασίζεται. Η αύξηση της ιπποδύναμης σύμφωνα με το εργοστάσιο οφείλεται σε διάφορες μετατροπές όπως νέα εισαγωγή αέρα, αναθεωρημένα τούρμπο μεγαλύτερα intercoolers και εξάτμιση από τιτάνιο.

Βentley Mulliner Batur

Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ εξοπλίζεται με καλούδια όπως torque vectoring, τετραδιεύθυνση και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Παράλληλα, εφοδιάζεται με αερανάρτηση τριών θαλάμων και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς που ελέγχονται από ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V και στις οποίες μπορεί να ασκηθεί ροπή έως 1.300 Nm μέσα σε μόλις 0,3".

H Mulliner Batur πατάει πάνω σε ζάντες 22" και ελαστικά της Pirelli και το έργο της ακινητοποίησης έχουν αναλάβει 10πίστονες δαγκάνες με δίσκους 440 mm εμπρός και 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 410 mm πίσω.

Στον τομέα του ντιζάιν, η Mulliner Batur, που πήρε το όνομα της από τη λίμνη Batur που βρίσκεται στο Μπαλί της Ινδονησίας, αποτελεί δημιούργημα του επικεφαλής σχεδίασης της Bentley, Αndreas Mindt και της ομάδας του και αποτελεί προπομπό της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα υιοθετηθεί από τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. 

Βentley Mulliner Batur

Στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι πιο επιθετική και είναι τοποθετημένη κάθετα, ενώ οι προβολείς αποτελούν πλέον ένα ενιαίο λεπτό σώμα. Το πίσω μέρος έχει μίνιμαλ σχεδίαση με τα λεπτά φώτα και το διαχύτη να ξεχωρίζουν. Επιπλέον το καπό δείχνει να είναι μακρύτερο από τη Continental GT με τη καμπίνα να έχει μετακινηθεί πιο πίσω.  

Όσο για την τελευταία, όπως είναι φυσικό, είναι φτιαγμένη από υλικά κορυφαίας ποιότητας και μπορεί να εξατομικευτεί σε μεγάλο βαθμό από τους τυχερούς ιδιοκτήτες της.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι καθεμία από τις 18 Mulliner Batur που θα φτιαχτούν συνολικά, είναι κατασκευασμένη στο χέρι με το κάθε κομμάτι να κοστίζει περίπου €2 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube