Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Η Mercedes-Benz προσφέρει ένα σπάνιο πακέτο: Επταθέσιο με πάνω από 600 ίππους.

Η Mercedes παρουσίασε στο Λος Άντζελες την κορυφαία έκδοση της GLS η οποία φέρει τα διακριτικά «63 4Matic+».
Πίσω από αυτά κρύβεται ο γνωστός μας 4λιτρος V8 Biturbo κινητήρας της μάρκας ο οποίος με τη βοήθεια του ηλεκτρικού πακέτου EQ Boost (μίζα-γεννήτρια με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα), αποδίδει 612 ίππους και ροπή 850 Nm που αποδίδεται σταθερά από τις 2.500 έως και τις 4.500 rpm. Από τους 612 ίππους οι 22 οφείλονται στο EQ Boost.

Κάπως έτσι, η νέα Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ προσφέρει ένα σπάνιο πακέτο στην αγορά όντας ένα επταθέσιο αυτοκίνητο με ισχύ πάνω από 600 ίππους.
Η τελική ταχύτητα του συνόλου φτάνει τα 250 km/h όπου και επεμβαίνει η… νομιμότητα με τη μορφή ηλεκτρονικού κόφτη, την ώρα που για τα 100 km/h από στάση χρειάζονται μόλις 4,2΄΄. Η Mercedes υπόσχεται μια κατανάλωση της τάξης των 11,9l/100 km, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 273 gr CO2/km.

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic και ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων (AMG Speedshift 9G). Υπό προϋποθέσεις, το σύνολο της δύναμης μπορεί να κατευθυνθεί στους πίσω τροχούς. Οι εμπρός τροχοί είναι εφοδιασμένοι με αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 15,7 ιντσών με εξαπίστονες δαγκάνες και οι πίσω με δίσκους διαμέτρου 14,6 ιντσών. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και σύστημα αερανάρτησης AMG Ride Control + , με τρεις λειτουργίες, Comfort, Sport και Sport+.

Στο εσωτερικό περισσεύει η πολυτέλεια αλλά και η τεχνολογία. Οι μπροστινοί επιβάτες κάθονται σε καθίσματα AMG που προσφέρουν περισσότερη πλευρική υποστήριξη από αυτά που βρίσκονται στην «απλή» GLS, με τον οδηγό να έχει μπροστά τους ένα σύνολο οργάνων με ανασχεδιασμένα γραφικά. Τα θερμαινόμενα καθίσματα πρώτης και δεύτερης σειράς είναι στάνταρ, όπως και μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX. Κατόπιν παραγγελίας, θερμαινόμενα μπορεί να είναι και τα καθίσματα της τρίτης σειράς.  
Εξωτερικά οι επεκτάσεις των αψίδων των τροχών, οι πλαϊνές ποδιές, οι ζάντες 23 ιντσών (προαιρετικά) και οι τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που μαζί με τα διακριτικά AMG GLS 63, οριοθετούν τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου.  

Πληροφορίες για τις τιμές δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές, αλλά μην περιμένετε και κάτι φθηνό. Η Mercedes-Benz χρέωνε $ 126.150 την απερχόμενη GLS 63, οπότε μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας. Οι παραδόσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube