Επίσημο: Hyundai i30 N Project C [video]

Επίσημο: Hyundai i30 N Project C [video]

Ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με χαμηλότερο βάρος και πιο επιθετικό στήσιμο.

Μετά από τη χθεσινή διαρροή, η Hyundai παρουσίασε και επίσημα το νέο i30 N Project C στην Έκθεση Φρανκφούρτης. Η ειδική έκδοση του i30 N θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 600 μονάδων αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης, με ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο, χαμηλότερο βάρος κατά 50 kg και πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης.

Σύμφωνα με την Hyundai, το γράμμα "C" δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς συμβολίζει το τμήμα "Area C" της πίστας στο κέντρο Hyundai Namyang R&D όπου γίνονται οι δοκιμές των μοντέλων επιδόσεων, ενώ είναι το πρώτο γράμμα των "Carbon Fibre" (ανθρακονήματα) και "Centre of gravity" (κέντρο βάρους).

Hyundai

Κάτω από το καπό δεν έχουμε κάποια αλλαγή σε σχέση με το i30 N Performance, με τον γνωστό κινητήρα 2.0 Turbo-GDi να αποδίδει 275 PS και 353 Nm ροπής (378 Nm σε overboost). Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και με τη βοήθεια του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η χαμηλωμένη ανάρτηση μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 6 mm ενώ χάρη στο νέο στήσιμο που περιλαμβάνει καλιμπράρισμα των αμορτισέρ και την προσθήκη πιο κοντών και σκληρών ελατηρίων, το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει κατά 8,8 mm. Επιπλέον, η χρήση αλουμινίου (αντί για χάλυβα) στα άκρα της πίσω ανάρτησης συμβάλει στη μείωση του βάρους κατά -4,66 kg.

Εκτός από την ανάρτηση, οι λειτουργίες οδήγησης του i30 N έχουν επίσης δεχθεί νέα ρύθμιση με γνώμονα τη καλύτερη απόκριση στην πίστα.

Hyundai

Σχεδιαστικά, το αεροδυναμικό πακέτο του Project C είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon-fibre reinfornced plastic) και παραπέμπει έντονα στο πρωτότυπο i30 N Option Concept του 2018.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το μεγαλύτερο σπλίτερ με τις πλευρικές προεκτάσεις και τις κόκκινες λεπτομέρειες, αλλά και το νέο καπό (-7,2 kg). Στο προφίλ κυριαρχούν οι νέες σφυρήλατες ζάντες 19" της OZ racing που είναι κατά 22 kg ελαφρύτερες από αυτές του βασικού μοντέλου.

Hyundai

Νέα είναι και τα πλευρικά μαρσπιέ (-998 g) με το έμβλημα της N Performance και ο διαχύτης (-386 g) που είναι ενσωματωμένος στην ποδιά του πίσω προφυλακτήρα.

Την εικόνα συμπληρώνει η νέα βαφή σε ματ γκρι χρώμα που συνδυάζεται όμορφα με τα γυαλιστερά ανθρακονημάτινα μέρη και τις κόκκινες πινελιές στο αμάξωμα και τις δαγκάνες των φρένων.

Hyundai

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα bucket καθίσματα της Sabelt (-7,5 kg το καθένα) με πλάτες από CFRP, ενσωματωμένα προσκέφαλα και πιο έντονη πλευρική στήριξη. Οι επενδύσεις από Alcantara στο τιμόνι, το χειρόφρενο και τον επιλογέα ταχυτήτων δίνουν ένα πιο premium look στην καμπίνα. Το μαύρο χρώμα κάνει αντίθεση με τις λεπτομέρειες και τις ραφές σε πορτοκαλί απόχρωση που βρίσκουμε στα καθίσματα αλλά και τα ειδικά πλήκτρα στο τιμόνι (εκεί έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό γαλάζιο της N Performance).

Εντυπωσιακός είναι και ο νέος λεβιές ταχυτήτων από αλουμίνιο που μοιάζει με έμβολο. Τέλος, μια αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό αποκαλύπτει τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής της συγκεκριμένης έκδοσης.

Hyundai

Η Hyundai δεν αποκάλυψε την τιμή της ειδικής έκδοσης όμως ανακοίνωσε πως το i30 N Project C θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube