Το Hyundai i30 N Project C αποκαλύπτεται [video]

Το Hyundai i30 N Project C αποκαλύπτεται [video]

Ειδική έκδοση του δημοφιλούς hot hatch σε περιορισμένη παραγωγή 600 μονάδων.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai ανακοίνωσε μέσω teaser το i30 N Project C - μια ειδική έκδοση που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Φρανκφούρτης. Σήμερα, το τσεχικό παράρτημα της εταιρείας δημοσίευσε στο youtube το πρώτο επίσημο βίντεο που αποκαλύπτει πλήρως την εμφάνιση του μοντέλου.

Το Project C θα βασίζεται στο i30 N Performance όμως θα έχει χαμηλότερο βάρος, πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης και μικρές επεμβάσεις στο αεροδυναμικό πακέτο και την καμπίνα εμπνευσμένες από το i30 N Option Concept

Hyundai i30 N Project C

Αισθητικά, η έκδοση ξεχωρίζει από το καπό που είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, ενώ το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για τις ποδιές. Το ελαφρώς ανασχεδιασμένο σπλίτερ φέρει κόκκινες λεπτομέρειες όπως και τα μαρσπιέ και η προέκταση του πίσω προφυλακτήρα. Νέες είναι και οι ελαφρύτερες πολυάκτινες ζάντες που είναι βαμμένες σε σκοτεινή απόχρωση και κρύβουν πίσω τους τις κόκκινες δαγκάνες με το έμβλημα N.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέα σπορ καθίσματα με εντονότερη πλευρική στήριξη, ενσωματωμένα προσκέφαλα και επενδύσεις από alcantara σε μαύρο και κόκκινο χρώμα με κόκκινες ραφές. Τα κουμπιά στο τιμόνι είναι βαμμένα σε κόκκινη απόχρωση (αντί για γαλάζιο) ενώ νέος είναι και ο μεταλλικός επιλογέας ταχυτήτων.

Hyundai i30 N Project C

Εκτός από τη ρύθμιση της ανάρτησης δεν περιμένουμε άλλες μηχανικές επεμβάσεις στο μοντέλο το οποίο κινείται με τη βοήθεια του 2.0 Turbo-GDi που όπως και στην έκδοση Performance αναμένεται να αποδίδει 275 PS και 353 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και με τη βοήθεια του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Περισσότερα θα μάθουμε τις επόμενες μέρες στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube