Επίσημο: BMW M4 Competition Convertible M xDrive [video]

Επίσημο: BMW M4 Competition Convertible M xDrive [video]

Πρεμιέρα για την ανοιχτή έκδοση της BMW M4 Competition με τετρακίνηση.

Η BMW παρουσίασε σήμερα την M4 Competition Convertible με τετρακίνηση M xDrive η οποία εμπλουτίζει τη γκάμα των σπορ κατασκευών δίπλα στις αντίστοιχες M3 Sedan και M4 Coupé.

Όπως και στην περίπτωση της 4 Series Convertible, έτσι και η ανοιχτή M4 έχει υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή που είναι 40% ελαφρύτερη από την οροφή της προηγούμενης γενιάς. Το άνοιγμα και το κλείσιμο διαρκούν 18" ενώ μπορούν να γίνουν ακόμα και εν κινήσει. Οι μηχανικοί της BMW πρόσθεσαν ενισχύσεις στο σασί για διατήρηση της ακαμψίας, με υποπλαίσια από αλουμίνιο και επιπλέον συνδέσμους στο πίσω μέρος. Ο χώρος αποσκευών είναι 380 λίτρα όταν η οροφή είναι κλειστή, και έως 300 λίτρα όταν είναι ανοιχτή. 

BMW M4 Convertible

Η M4 Convertible φορά το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο της M4 Coupé με τους επιθετικούς προφυλακτήρες, τη μεγάλη γρίλια, το ανθρακονημάτινο σπλίτερ, τις εισαγωγές αέρα στο καπό, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά, τις σφυρήλατες ζάντες 19" εμπρός και 20" πίσω, τους αεροδυναμικούς καθρέφτες, και τον ανθρακονημάτινο διαχύτη που φιλοξενεί τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Προαιρετικά διατίθενται το αισθητικό πακέτο M Carbon και τα αξεσουάρ BMW M Performance Parts.

Η απουσία οροφής προσδίδει ελαφρότητα και κομψότητα στο σχεδιασμό, αλλάζοντας τις αναλογίες του τετραθέσιου καμπριολέ που δείχνει πιο μακρύ από την κλειστή έκδοση παρότι έχει το ίδιο μήκος.

BMW M4 Convertible

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που αποδίδει 510 PS και 650 Nm καθώς έχουμε να κάνουμε με την ισχυρότερη έκδοση Competition. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων M Steptronic με Drivelogic, και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive με διαφορικό Active M Differential που δίνει έμφαση στον πίσω άξονα (προγράμματα 4WD, 4WD Sport και 2WD). Σύμφωνα με την BMW το M xDrive χαρίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές, αυξάνει την πρόσφυση και προσίδει δυναμισμό, ενώ ανά πάσα στιγμή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την αμιγώς πισωκίνητη λειτουργία απενεργοποιώντας το σύστημα ευστάθειας.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,7" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h - ή 280 km/h με το προαιρετικό M Driver’s Package.

Όπως σε όλες τις M3/M4, έχουμε στάνταρ ενεργή ανάρτηση Adaptive M suspension με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πέντε συνδέσμων πίσω), σύστημα Dynamic Stability Control (DSC) με λειτουργία M Dynamic, ρυθμιζόμενο M Traction Control, τιμόνι M Servotronic με μεταβλητό λόγο και φρένα M Compound (δίσκοι 380 mm εμπρός με εξαπίστονες δαγκάνες και 370 mm πίσω με μονοπίστονες πίσω). Επιπλέον, η εξάτμιση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κλαπέτα για πιο έντονη ηχητική εμπειρία - ειδικά με την οροφή κατεβασμένη.

Το προαιρετικό πακέτο M Race Track Package περιλαμβάνει φρένα M Carbon ceramic (δίσκοι 400 mm εμπρός και 380 mm πίσω), ελαφρύτερες ζάντες και bucket καθίσματα M Carbon που μειώνουν το βάρος κατά 25 kg. 

BMW M4 Convertible

Στην τετραθέσια καμπίνα, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει αυτόματο τριζωνικό κλιματισμό, ambient εσωτερικό φωτισμό, premium ηχοσύστημα, καθίσματα M Sport με επενδύσεις από Merino leather, σπορ τριάκτινο τιμόνι με paddles αλλαγής σχέσεων και δύο πλήκτρα συντομεύσεων M, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" BMW Live Cockpit Professional και κεντρική οθόνη αφής 10,25" για το infotainment. Προαιρετικά έχουμε ελαφρύτερα καθίσματα M Carbon με πλάτες από ανθρακονήματα, έγχρωμο Head-Up Display και πλούσια πακέτα συστημάτων υποβοήθησης που προσφέρουν δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης (Driving Assistant Professional και Parking Assistant με Reversing Assistant).

Για εκείνους που θέλουν να οδηγούν την M4 στην πίστα υπάρχει και το προαιρετικό σύστημα M Drive Professional με 10 επίπεδα ρύθμισης του M Traction Control, επιπλέον λειτουργία οδήγησης Track (πέρα από τις Road και Sport), M Drift Analyser και M Laptimer.

Η παραγωγή της BMW M4 Competition Convertible M xDrive θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021. Όσο για την τιμή, αυτή αναμένεται ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη M4 Competition Coupé που στην Ελλάδα κοστίζει €136.800.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube