Επίσημο: Νέα Aston Martin DB11 Volante [video]

Επίσημο: Νέα Aston Martin DB11 Volante [video]

Η DB11 Volante είναι το νεότερο μέλος της γκάμας ανοιχτών Sport GT της Aston Martin.

H Aston Martin παρουσίασε την DB11 στην Έκθεση της Γενεύης του 2016, μοντέλο που εγκαινίασε την εποχή της υπερτροφοδότησης για τη φίρμα με έναν V12 biturbo 5,2 λίτρων και 608 ίππων.

Η γκάμα κινητήρων όμως του βρετανικού Sport GT επεκτάθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε με την προσθήκη ενός 4λιτρου V8 biturbo 510 ίππων, καταγωγής Mercedes-AMG.

Σειρά τώρα είχε η έκδοση Volante να κάνει την εμφάνιση της, επεκτείνοντας έτσι και την γκάμα αμαξωμάτων της DB11. Σύμφωνα με την Aston Martin, η DB11 Volante είναι το πιο σπορ ανοιχτό μοντέλο που έχει κατασκευάσει. Ο κινητήρας που την εφοδιάζει είναι για αρχή ο 4λιτρος V8. Αργότερα θα τοποθετηθεί και ο V12 που διαθέτει η κλειστή έκδοση.

Και στην περίπτωση της Volante με την 2+2 διάταξη, o 4λιτρος V8 biturbo αποδίδει 510 ίππους στις 6.000 rpm και 68,8 kgm από τις 2.000 rpm έως τις 5.000. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και μοιράζεται από ένα μπλοκέ διαφορικό με dynamic torque vectoring.

Το βάρος της έκδοσης Volante είναι 1.870 kg, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 110 kg βαρύτερη από την DB11 V8. Σε σχέση όμως με τον προκάτοχό της, την DB9 Volante V12, είναι 26 kg ελαφρύτερη και το πάτωμά της 5% πιο άκαμπτο. Η αναλογία βάρους είναι 47% εμπρός και 53% πίσω.

Η οροφή που διαθέτει η DB11 Volante διαθέτει 8 στρώσεις και νέο μηχανισμό που εξασφαλίζει 20% μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ από την DB9 Volante. Χρειάζεται 14” για να ανοίξει και 16” για να κλείσει με ταχύτητα έως 50 km/h, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και μέσω του κλειδιού. Ακόμα, διατίθεται σε τρία χρώματαbordeaux redblack silver και grey silver.

Η έκδοση Volante επηρέασε και την σχεδίαση του αμαξώματος, με τις διαφορές όπως είναι λογικό να εντοπίζονται στο πίσω μέρος. Η μεγαλύτερη σχεδιαστική διαφορά σε σχέση με την κουπέ DB11, εκτός φυσικά από το soft-top, είναι η απουσία των aeroblades που διαθέτει το μοντέλο με τη σταθερή μεταλλική οροφή. Ένα αεροδυναμικό βοήθημα, στη βάση της πίσω κολόνας (που δεν υπάρχει όμως στη Volante) που οδηγεί τον αέρα πάνω από το τελείωμα του πίσω μέρους. Στην ουσία πρόκειται για ένα εικονικό πτερύγιο Gurney το οποίο «ρουφά» αέρα από την είσοδο που βρίσκεται στη βάση της πίσω κολόνας, τον οποίο στη συνέχεια διοχετεύει σε μια λεπτή έξοδο στο πίσω καπό. Έτσι δημιουργεί ροή αέρα προς τα πάνω, ανακατευθύνοντάς την από την οροφή και το πίσω τζάμι με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένα πτερύγιο Gurney.

Η καμπίνα της DB11 Volante διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία των Volante τοποθετήθηκαν υποδοχές ISOFIX στα μικρά πίσω καθίσματα. Ακόμα υπάρχουν δύο εξοπλιστικά πακέτα που περιλαμβάνουν ξύλινες ή ανθρακονημάτινες επενδύσεις στο ταμπλό, τα πλαϊνά πάνελ και τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Η τιμή λιανικής της νέας DB11 Volante στη Γερμανία έχει καθοριστεί στα 199.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο 3μηνο του 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube