Επίσημο: Νέα Aston Martin Vanquish S Volante 2018

Επίσημο: Νέα Aston Martin Vanquish S Volante 2018

Με την οροφή «κάτω» και την ισχύ επάνω, Vanquish S Volante είναι το πιο σέξι καμπριολέ 600 ίππων που μπορεί κάποιος να αγοράσει.

Δεν χρειάζεται να γείρετε την καρέκλα σας πίσω για μια πιο παρατηρητική ματιά. Πρόκειται για μια πανέμορφη, νέα Aston Martin Vanquish S Volante με σάρκα και οστά.

Ένα αυτοκίνητο που πατάει πάνω στο ήδη υπέροχο ντιζάιν των στάνταρ Volante και Vanquish, με την S να προσθέτει μερικά ακόμη καρυκεύματα στη συνταγή.

Φυσικά, κάτω από το μακρύ καπό βρίσκουμε τον ίδιο 5,9λιτρο V12 που κατακλύζει την γκάμα της Aston. Όμως, αντίθετα από τη στάνταρ Volante, το μοτέρ για την περίπτωση ανέβηκε στους 608 PS. Δηλαδή 30 άλογα παραπάνω, συνδυαζόμενο μάλιστα με ένα πιο ραφιναρισμένο 8άρι αυτόματο σασμάν Touchtronic II Transmission, 4μπουκες εξατμίσεις και ανασχεδιασμένη πολλαπλή εισαγωγής. Όλα τα παραπάνω έγιναν, λένε οι άνθρωποι του Geydon, για «αμείλικτη παροχή ισχύος». Και ως τέτοια εκτοξεύει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 3,5” και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 323 km/h, σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοινώνει το εργοστάσιο.

ΔEΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ωδή στον ατμοσφαιρικό V12 από το Gaydon [video]

Κατά τα λοιπά έχουμε να κάνουμε με ένα αμάξωμα φτιαγμένο από αλουμίνιο και κάρμπον, συνδυασμός που κρατά το βάρος στα 1.739 κιλά, μοιρασμένα 51% εμπρός και 49% πίσω. Επιπλέον, η τοποθέτηση νέου ανθρακονημάτινου σπλίτερ και ανασχεδιασμένου διαχύτη πίσω προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα στην υψηλή ταχύτητα και προσθέτει πόντους στην εμφάνιση της Vanquish S Volante 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για την Aston Martin Vanquish S

Την εμφάνιση του αυτοκινήτου ολοκληρώνουν οι ειδικού σχεδιασμού 10άκτινες ζάντες των 20” με μαύρο φινίρισμα, όπως και τα σπλίτερ, πλευρικά μαρσπιέ, διαχύτης, αλλά και η Alcantara των καθισμάτων. Για του πιο απαιτητικούς, υπάρχει η επιλογή σε ακόμα τέσσερα σχέδια από ζάντες, «σύγχρονη», όπως λέει το Gaydon, χρωματική παλέτα και επιπλέον νότες ανθρακονήματος με τα καπάκια των πλευρικών καθρεφτών, στα πλευρικά ελάσματα και στις εξωτερικές λαβές των θυρών.

H τιμή εκκίνησης της νέας Vanquish S Volante 2018 είναι οι 263.000 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας.

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube