Aston Martin Vanquish 25 από τον Ian Callum

Aston Martin Vanquish 25 από τον Ian Callum

Το πρώτο σχεδιαστικό project του Βρετανού αφορά τον εκσυγχρονισμό της πρώτης Vanquish.

Η νεοσύστατη εταιρεία του Ian Callum (πρώην αρχισχεδιαστή της Jaguar) παρουσίασε το πρώτο της project που δεν είναι άλλο από μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της Aston Martin Vanquish (2001-2007) με μια σειρά από αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις, σε περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά της Aston Martin Vanquish στην οποία βασίζεται η Vanquish 25 αποτέλεσε εξέλιξη του πρωτοτύπου Project Vantage (1998), έμεινε στην παραγωγή από το 2001 έως και το 2007 και πρωταγωνίστησε στην ταινία "Die Another Day" του James Bond. Όπως αναφέρει ο Ian Callum, οι επεμβάσεις που έκαναν στο μοντέλο ήταν παρόμοιες με αυτές που θα έκανε αν καλούνταν να σχεδιάσει κάποιο facelift καθώς υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που πάντα ήθελε να "διορθώσει".

Asto Martin Vanquish 25

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με την ελαφρώς πιο γωνιώδη γρίλια και τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος να έχουν πλαίσιο από ανθρακονήματα. Οι πλευρικές πλευρικές εισαγωγές αέρα για την ψύξη των φρένων αντικαθιστούν τα παλαιότερα στρογγυλά φώτα της Vanquish αφού τα φλας και οι προβολείς πλέον ενσωματώνονται στα νέα φωτιστικά σώματα LED.

Στο προφίλ έχουμε νέες ανθρακονημάτινες προεκτάσεις των μαρσπιέ, πιο αεροδυναμικούς και κομψούς καθρέφτες και ελαστικά της Michelin με λευκά γραφικά.

Στο πίσω μέρος τα νέα φωτιστικά σώματα LED σε συνδυασμό με το νέο προφυλακτήρα, τον ανθρακονημάτινο διαχύτη και τις διπλές (και κόκκινες) απολήξεις της εξάτμισης κάνουν την Vanquish να μοιάζει πολύ πιο σύγχρονη και αρκετά πιο κομψή από το παρελθόν.

Aston Martin

Οι μηχανικοί της εταιρείας με υπεύθυνο τον Adam Donfrancesco (πρώην Jaguar SVO και Aston Martin) εξελίσσουν τη νέα ανάρτηση η οποία έχει στόχο να συνδυάζει δυναμική οδηγική συμπεριφορά και καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος, με άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί, έχουν προστεθεί σφιχτότερα ελατήρια και ισχυρότερες αντιστρεπτικές, ενώ το αυτοκίνητο θα φορά τροχούς 20" που θα κρύβουν πίσω τους carbon-κεραμικά φρένα.

Ο κινητήρας V12 θα δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις ώστε να αποδίδει 60 PS επιπλέον, κάτι που σημαίνει πως ανάλογα με την κατάσταση του αρχικού οχήματος θα αποδίδει μεταξύ 500-600 PS. Το μοτέρ θα συνεργάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο της Vanquish όμως θα προσφερθεί και νέος μετατροπέας ροπής που θα εξαλείψει τις αδυναμίες του.

Aston Martin

Στην καμπίνα κυριαρχούν οι νέες δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε και πορτοκαλί χρώμα σε συνδυασμό με μεταλλικές και ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες. Τα σπορ καθίσματα που κάθονται χαμηλότερα από τα εργοστασιακά ενώ οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τους μπροστά επιβάτες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο εσωτερικό έχει να κάνει με την ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που απέκτησε εντονότερη κλίση, φόντο από ανθρακονήματα, μεταλλικό πλαίσιο, σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Garmin, μια φαντεζί θήκη στο κάτω μέρος και ρολόι της Bremont στην κορυφή.

Το μοτίβο "abstract tartan" που θα είναι το νέο σήμα κατατεθέν των αυτοκινήτων του Callum κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά σημεία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του μοντέλου.

Aston Martin

Η τιμή της Vanquish 25 ξεκινά από τις £550.000 (€604.867), ένα κόστος που περιλαμβάνει και την αρχική Vanquish. Ο Ian Callum πιστεύει πως οι άνθρωποι που θα αγοράσουν την Vanquish 25 θα είναι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες της Vanquish που θα θελήσουν να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν το μοντέλο τους, όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς καθώς με τη βοήθεια της εταιρείας R-Reforged προσφέρει και υπηρεσία εντοπισμού μιας μεταχειρισμένης Vanquish σε καλή κατάσταση.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους πριν από το τέλος του 2019, ενώ ολόκληρη η παραγωγή 25 μονάδων θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube