Επίσημο: Ανανέωση για την BMW 8 Series και M8

Επίσημο: Ανανέωση για την BMW 8 Series και M8

Ποντάροντας στον δυναμισμό και στην τεχνολογία, οι Βαυαροί προχώρησαν σε μία ανανέωση της BMW 8 Series που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μία φωτιζόμενη μπροστινή γρίλια και μία συλλεκτική έκδοση 8 X JEFF KOONS.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρεία να ασχοληθούν με την ανανέωση της BMW 8 Series. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, συναντάμε ένα επανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα, που για πρώτη φορά φέρει τη γρίλια «Iconic Glow». Αυτή είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και χάρη στον κρυφό φωτισμό της, δίνει μία πιο δραματική εικόνα στο αυτοκίνητο, όταν το κοιτάζει κανείς από μπροστά. 

Από τον βασικό εξοπλισμό της BMW 8 Series προσφέρεται πλέον και το M Package, το οποίο αναβαθμίζει αισθητά το δυναμισμό και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Αυτό μάλιστα αφορά όλες τις εκδόσεις αμαξώματος, Coupé, Convertible και Gran Coupé. Κατά τα άλλα, συναντάμε επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (Adaptive LED εμπρός), δύο νέα σχέδια για τις ζάντες «Μ» στις 20” και νέους χρωματισμούς. 

BMW 8 Series

Στο εσωτερικό της BMW 8 Series, η πρώτη, βασική αλλαγή εντοπίζεται στην οθόνη του infotainment, που από τις 10,25” ανεβαίνει στις 12,3”. Αντίστοιχης διαγωνίου είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που συμπληρώνει αισθητικά την εικόνα. Το δερμάτινο τιμόνι «Μ» με τα paddles προσφέρεται πλέον από το βασικό εξοπλισμό, ενώ άλλες μικροαλλαγές ενισχύουν την αύρα της πολυτέλειας του ταμπλό. Από άποψης τεχνολογίας, θα πρέπει να αναφέρουμε την προσθήκη επιπλέον ηλεκτρονικών συστημάτων, άνεσης και ασφάλειας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW: Συγχωνεύονται οι 4 Series και 8 Series

Στις εκδόσεις Coupé και Convertible της BMW 8 Series συναντάμε νέα, ξεχωριστά πίσω καθίσματα, καθώς και κλιματισμό τεσσάρων ζωνών. Η Gran Turismo πάλι, έχει επανασχεδιάσει την πίσω σειρά θέσεων σε μία φιλοσοφία 4+1, έτσι ώστε να επιτρέπει μεν τη μεταφορά ενός πέμπτου επιβάτη, δίνοντας όμως έμφαση στους πρώτους τέσσερις. Και εμπρός πάντως, τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών που μέχρι πρότινος συναντούσαμε στις BMW M 850i xDrive περνούν πλέον στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. 

BMW 8 Series

Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις «Μ», το σημαντικότερο νέο είναι πως η BMW αποφάσισε να διακόψει τις απλές Μ8 και να διατηρήσει στην γκάμα της μόνο τις M8 Competition. Έτσι μπορεί κάποιος να επιλέξει μεταξύ των M8 Competition Coupé, M8 Competition Gran Coupé και M8 Competition Cabriolet. Ενδεικτικά, οι πρώτες δύο είναι σε θέση να επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 3,2” ενώ η τρίτη σε 3,3”. 

Σε κάθε περίπτωση, κάτω από το καπό της BMW 8 Series βρίσκεται ένα σύνολο V8, τεχνολογίας M TwinPower Turbo.

Η ισχύς του είναι 625 PS, ενώ η αποδιδόμενη ροπή 750 Nm. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου M Steptronic οκτώ σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Εκμεταλλευόμενη τώρα την εμπειρία από τα αγωνιστικά M8 GTE, η βαυαρική εταιρία ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική συμπεριφορά μέσω των ηλεκτρονικών. Στην όλη εικόνα προστίθενται οι οπτικές βελτιώσεις, νέα καθίσματα και άλλες μικροαλλαγές. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την επιλογή που προσφέρει η BMW, για όσους επιθυμούν, να τοποθετήσουν τον κλασικό λογότυπο «BMW Motorsport» στο καπό, πίσω αλλά και στους τροχούς. Αυτό με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της BMW M GmbH, το 1973. Ένα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο πάλι, αφορά την ειδική έκδοση 8 X JEFF KOONS. Εδώ προφανώς μιλάμε για μία συνεργασία με τον ομώνυμο Αμερικανό καλλιτέχνη, που θα δημιουργήσει μία δική του BMW 850i xDrive Gran Coupé. Η συγκεκριμένη αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου, σε λίγες εβδομάδες από σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube