Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen California 6.1

Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen California 6.1

Το ιδανικό όχημα για camping με κρεβάτι, κουζίνα και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε το νέο California 6.1, δηλαδή την έκδοση του πρόσφατα ανανεωμένου Transporter T6.1 με ειδικό εξοπλισμό ιδανικό για camping. Φαίνεται πως η παρουσίαση του νέου California ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε όνειρα, καθώς οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε για τις άδειες του καλοκαιριού.

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο επωφελείται από την ανασχεδιασμένη μάσκα του Transporter T6.1 με πιο μοντέρνο look, τα φωτιστικά σώματα LED και τις νέες επιλογές σε αποχρώσεις και σχέδια τροχών. Παράλληλα διατηρεί την χαρακτηριστική πτυσσόμενη οροφή που δημιουργεί χώρο για κρεβάτι και την τέντα που ανοίγει στη δεξιά πλευρά.

VW California

Στο εσωτερικό το οποίο διακρίνεται για τις πρακτικές λύσεις και την έξυπνη εκμετάλλευση κάθε γωνιάς του, βρίσκουμε ανασχεδιασμένες χειρολαβές από αλουμίνιο, νέες επενδύσεις από ξύλο Bright Oak, υφασμάτινα καθίσματα Palladium Grey, νέα πλήκτρα ανοίγματος για την κουζίνα (νεροχύτης, ψυγείο, κουζίνα) και πιο πρακτικά συρόμενα καλύμματα για τα πίσω ντουλάπια. Παράλληλα διατηρούνται το πτυσσόμενο τραπεζάκι στο εσωτερικό της συρόμενης πόρτας και οι καρέκλες στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Για ακόμα πιο άνετο ύπνο, η Volkswagen τοποθέτησε άνετα στρώματα στα κρεβάτια - ένα στην οροφή και ένα διπλό στο πίσω μέρος που μετατρέπεται σε σαλόνι - και βελτίωσε την προστασία από το εξωτερικό φως. Όταν οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ξυπνήσουν, υπάρχει η δυνατότητα σταδιακής αύξησης της έντασης του εσωτερικού φωτισμού LED που προσομοιάζει την ανατολή του ηλίου.

VW California

Τεχνολογικά το μοντέλο απέκτησε την αναβαθμισμένη ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού, που επιτρέπει για πρώτη φορά σε California την προσθήκη συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας στον εξοπλισμό (Lane Assist, Park Assist, Trailer Assist, Side Protection Function και Cross Wind Assist).

Ο οδηγός έχει μπροστά του μια οθόνη αφής από 6,5" έως 9,2" (ανάλογα με την έκδοση) που φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3, και τον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit. Επιπλέον οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε μια οθόνη αφής στην οροφή από την οποία μπορούν να ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του οχήματος, όπως το ηλεκτρουδραυλικό άνοιγμα της οροφής, τον κλιματισμό και τον φωτισμό.

VW California

Κάτω από το καπό του California θα βρίσκεται ο κινητήρας 2.0 TDI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος έως και 199 PS, ο οποίος θα συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός ή προαιρετικά και στους τέσσερις τροχούς (4MOTION)

Τα νέα California Beach, Coast και Ocean θα κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση Caravan Salon στο Düsseldorf που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με την Volkswagen, οι συνολικές πωλήσεις του California έχουν ξεπεράσει τις 175.000 σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube