Επίσημο: Ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross, με έκδοση PHEV

Επίσημο: Ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross, με έκδοση PHEV

Το Eclipse Cross φρεσκάρεται αισθητικά και αποκτά το plug-in hybrid σύστημα της Mitsubishi, το οποίο περιμένουμε και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από το teaser και τη διαρροή φωτογραφιών, η Mitsubishi παρουσίασε και επίσημα το ανανεωμένο Eclipse Cross, το οποίο φρεσκάρεται αισθητικά μέσα-έξω και αποκτά εξηλεκτρισμένη έκδοση plug-in hybrid, ενώ αντίθετα με ό,τι περιμέναμε, θα έρθει και στην Ευρώπη!

Να θυμίσουμε πως το Eclipse Cross πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 ως ένα SUV με σχεδιαστικές λεπτομέρειες (και όνομα) που παραπέμπουν σε κουπέ. Για την ανανεωμένη του εκδοχή, οι σχεδιαστές πήραν έμπνευση από το Mitsubishi e-Evolution Concept (2017).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 AWD

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε τη μάσκα Dynamic Shield πλαισιωμένη από χρώμιο, με σκουρόχρωμη γρίλια και διαφορετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα στο κάτω μέρος. Ανασχεδιασμένα είναι και τα διπλά φώτα LED καθώς τα πάνω είναι λεπτότερα και τα κάτω είναι μεγαλύτερα με νέα γραφικά.

Mitsubishi

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω μέρος το οποίο είχε δεχτεί και την πιο έντονη κριτική στο υφιστάμενο μοντέλο. Εκεί, τα νέα φώτα LED έχουν σχήμα που αγκαλιάζει το παρμρπίζ και ακολουθεί τη γραμμή παραθύρων στο προφίλ, όμως δεν ενώνονται πλέον μεταξύ τους ενώ δεν υπάρχει πλέον το διπλό πίσω παρμπρίζ. Όπως αναφέρει η Mitsubishi, οι αλλαγές στην ουρά δίνουν ένα πιο σοφιστικέ look SUV βελτιώνοντας παράλληλα την ορατότητα.

Οι προεκτάσεις στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και τα μαρσπιέ είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος σε ορισμένες εκδόσεις ενώ στην κορυφή της πίσω πόρτας βρίσκουμε μια μεγαλύτερη αεροτομή.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 8" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που ενσωματώνει το infotainment και βρίσκεται πιο κοντά σε οδηγό και συνοδηγό, ενώ διαθέτει φυσικά χειριστήρια για την ένταση και το συντονισμό. Η επιφάνεια αφής που υπήρχε στην κεντρική κονσόλα έχει αφαιρεθέι, δίνοντας τη θέση της σε θήκες για μικροαντικείμενα. Έχουμε επίσης νέες επενδύσεις σε μαύρη απόχρωση με ασημί λεπτομέρειες, και γκρι δερμάτινα καθίσματα.

Mitsubishi

Κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 MIVEC με απόδοση 163 PS. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT με σπορ λειτουργία και 8 εικονικές σχέσεις, σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης S-AWC. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ έχει νέα ρύθμιση με μεγαλύτερα αμορτισέρ στο πίσω μέρος.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης και την εξηλεκτρισμένη έκδοση Eclipse Cross PHEV που δανείζεται το σύστημα plug-in hybrid του Outlander PHEV με ορισμένες επεμβάσεις για να ταιριάξει στο νέο του ρόλο. Το σύστημα συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2.4 MIVEC με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα), κιβώτιο μιας σχέσης και μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας. Ο οδηγός μπορέι να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες - EV, Series Hybrid ή Parallel Hybrid. Επιπλέον, η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας για μια οικία σε περίπτωση ανάγκης, έχοντας τη δυνατότητα παροχής ρεύματος σε ένα τυπικό νοικοκυριό για έως και 10 ημέρες.

Mitsubishi

Εκτός από την τοπική αγορά της Ιαπωνίας, το Mitsubishi Eclipse Cross θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας από το Νοέμβριο και στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στα δικά μας, παρότι η Mitsubishi έχει ανακοινώσει ότι δεν θα λανσάρει νέα μοντέλα στην Ευρώπη, είναι επίσημο πλέον ότι το ανανεωμένο Eclipse Cross θα διατεθεί σε «επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές», αφού δεν είναι καινούργιο μοντέλο αλλά ανανέωση ενός υπάρχοντος. Μένει να δούμε αν σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η ελληνική.

[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube