Tokyo Motor Show 2017: Mitsubishi e-Evolution

Tokyo Motor Show 2017: Mitsubishi e-Evolution

Το θρυλικό όνομα αναβιώνει, αλλά ως ένα «διαστημικής» σχεδίασης πρωτότυπο SUV με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Αφού αναβίωσε το όνομα Eclipse σε ένα SUV, η Mitsubishi επαναφέρει και το”Evolution”, όχι σε κάποιο σπορ σεντάν, αλλά σε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV.

Οι τεχνικές πληροφορίες που αποκαλύπτει η ιαπωνική φίρμα είναι λίγες, αλλά ξέρουμε ότι το εντυπωσιακό στη σχεδίαση πρωτότυπο έχει τρία «ροπάτα» (sic) ηλεκτρικά μοτέρ. To ένα κινεί τον εμπρός άξονα και τα άλλα δύο τον πίσω, κάνοντας το πρωτότυπο τετρακίνητο, αλλά και δίνοντάς του δυνατότητες μεταφοράς ροπής (torque vectoring) καθώς οι δύο πίσω ηλεκτροκινητήρες ελέγχονται και συνδυάζονται από κοινή ηλεκτρονική μονάδα.

Η Mitsubishi υπόσχεται «ομαλές και δυνατές επιδόσεις με άμεση απόκριση», καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους αφού η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα. Πληροφορίες για την αυτονομία δεν δόθηκαν.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, που τονίζεται από τη Mitsubishi, είναι οι ηλεκτρικά ενεργοποιούμενες δαγκάνες των φρένων, που παρέχουν δυνατότερο φρενάρισμα από τις συνήθεις υδραυλικές και έχουν πιο γρήγορη απόκριση στο πάτημα του πεντάλ.

Όπως το Nissan IMx, έτσι και το e-Evolution έχει δύο αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες ανά πλευρά, για ευκολότερη πρόσβαση στη μινιμαλιστική καμπίνα με τα ατομικά καθίσματα. Το ταμπλό έχει μια μεγάλη κεντρική οθόνη και δύο μικρότερες εκατέρωθεν, που δείχνουν τις εικόνες από τις πλευρικές και την πίσω κάμερα. Ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον τιμόνι, ενώ χαμηλά στην κεντρική κονσόλα είναι μια ακόμη οθόνη με πλήκτρα αφής γύρω της.

Δεν έγινε καμία ανακοίνωση για πιθανή παραγωγή του e-Evolution, αλλά γνωρίζουμε ότι η Mitsubishi ετοιμάζει έξι νέα μοντέλα και πέντε ανανεώσεις, που όλα θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει αφήσει υπαινιγμούς ότι το πραγματικό σπορ Evo δρόμου μπορεί να επιστρέψει, αλλά αξιωματούχος της είπε πως αυτό δεν θα γίνει μέσα στην επόμενη εξαετία.

[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube