Επίσημο: Ανανεωμένο Land Rover Discovery [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Land Rover Discovery [video]

To επταθέσιο Disco επιστρέφει βελτιωμένο στα σημεία.

Η Land Rover παρουσίασε το ανανεωμένο Discovery το οποίο φρεσκάρεται αισθητικά, αποκτά περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό και εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων. Να θυμίσουμε πως η τελευταία γενιά του "Disco" παρουσιάστηκε το 2016 οπότε μετά από 4 χρόνια στην αγορά η JLR αποφάσισε πως ήταν καιρός για αναβαθμίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο Range Rover Velar [video]

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που έχει υποστεί το Discovery είναι περιορισμένες όμως αρκούν για να του δώσουν ένα πιο σύγχρονο look. Πιο συγκεκριμένα έχουμε νέα γραφικά LED στα εμπρός και πίσω φώτα, νέα γρίλια και ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Land Rover Discovery

Στο εσωτερικό έχουμε εντελώς νέα κεντρική κονσόλα με μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4" που φιλοξενεί την τελευταία έκδοση του infotainment Pivi Pro, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", νέο τιμόνι με κρυφά πλήκτρα, μεταλλικά paddles αλλαγής σχέσεων, νέο επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο και νέα χειριστήρια για τον τετραζωνικό κλιματισμό με ενσωματωμένες οθόνες.

Οι πίσω επιβάτες έχουν πρόσβαση σε επιπλέον αεραγωγούς, βάσεις για tablet στις πλάτες των καθισμάτων και πιο άνετα μαξιλαράκια στα πίσω καθίσματα. Το δίκτυο 4G Wi-Fi υποστηρίζει τη σύνδεση έως και 8 συσκευών ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και σύστημα ιονισμού του αέρα. Η καμπίνα παραμένει επταθέσια με χώρο αποσκευών 258 λίτρων (έως και 2.485 λίτρα) και θύρες USB για φόρτιση των συσκευών όλων των επιβατών.

 

Land Rover Discovery

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις - έναν τετρακύλινδρο και τρεις εξακύλινδρους σε σειρά που εξοπλίζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Πιο αναλυτικά έχουμε:

  • P300: τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων με 300 PS και 400Nm.
  • P360: εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα, απόδοση 360 PS και 500Nm.
  • D250: εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας 3,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα, απόδοση 249 PS και 570 Nm.
  • D300: εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας 3,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα, απόδοση 300 PS και 650 Nm.

Land Rover Discovery

Στο κομμάτι των εκτός δρόμου δυνατοτήτων, όλα τα εξακύλινδρα Discovery εξοπλίζονται με προηγμένο σύστημα τετρακίνησης  Intelligent All-Wheel Drive που μοιράζει την κατανομή ανάμεσα στους δύο άξονες χρησιμοποιώντας αισθητήρες. Έχουμε επίσης την τεχνολογία Terrain Response 2 με διάφορες λειτουργίες οδήγησης που επηρεάζουν παραμέτρους σε κινητήρα, κιβώτιο, τιμόνι και ανάρτηση προσαρμόζοντας το όχημα στις εκάστοτε συνθήκες.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει η ενεργή αερανάρτηση που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος, με τεχνολογία Adaptive Dynamics που σκανάρει τις κινήσεις του οχήματος έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο. Τέλος, έχουμε και την τεχνολογία ClearSight Ground View που συνδυάζει δεδομένα από κάμερες προβάλλοντας εικόνα του εδάφους μπροστά από το όχημα μέσω της κεντρικής οθόνης αφής.

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Land Rover Discovery θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2020 με τιμές ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube