Honda Civic: Ελαφρύ φρεσκάρισμα για το ιαπωνικό μικρομεσαίο

Honda Civic: Ελαφρύ φρεσκάρισμα για το ιαπωνικό μικρομεσαίο

Το ανανεωμένο Civic δέχθηκε μικρές και διακριτικές επεμβάσεις σε εμφάνιση και εσωτερικό.

Μετά από 4 χρόνια στην αγορά, η Honda παρουσίασε την ελαφρώς ανανεωμένη εκδοχή του Civic για την αγορά της Ευρώπης, έτσι ώστε να συνεχίσει δυναμικά την εμπορική του πορεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων (C-Segment). Σύμφωνα με την Honda, όλες οι επεμβάσεις της στο Civic, ήρθαν μετά από σχετικά σχόλια ιδιοκτητών.

Στο εμπρός μέρος οι αλλαγές εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με διαφορετική διαμόρφωση της γρίλιας και των εισαγωγών αέρα, όπως και τα προαιρετικά full-LED γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων. Πίσω οι αεραγωγοί απέκτησαν λεπτομέρειες που μοιάζουν με λεπίδες έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη αισθητική συνάφεια με τη νέα μάσκα.

Επιπλέον, το Civic απέκτησε νέα σχέδια τροχών 16" και 17" ανάλογα με την έκδοση, και τη νέα απόχρωση Obsidian Blue.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέες επενδύσεις, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού με 8 ρυθμίσεις και την προσθήκη φυσικών πλήκτρων στο ταμπλό για ευκολότερο χειρισμό του αναβαθμισμένου συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η γκάμα των κινητήρων του Civic παραμένει η ίδια, με τους βενζινοκινητήρες 1.0 VTEC Turbo (126 PS / 200 Nm), και 1.5 VTEC Turbo (182 PS / 240 Nm) που συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο CVT. Όσοι θέλουν πετρέλαιο μπορούν να επιλέξουν τον 1.6 i-DTEC (120 PS / 300 Nm) ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή προαιρετικά αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων! 

Το πακέτο Honda Sensing περιλαμβάνει συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης όπως τα Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist System και Traffic Sign Recognition.

Το ανανεωμένο Civic, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τον Δεκέμβριο του 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο του 2020. Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα τιμές για τη χώρα μας, όμως γνωρίζουμε πως το ανανεωμένο Civic θα ξεκινά στη Μ.Βρετανία όπου και παράγεται, από £18.845 (€22.000) - είναι δηλαδή μια επιβάρυνση της τάξεως των £400 (€362) σε σχέση με το pre-facelift μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube