IAA 2017: Νέο Audi RS4 Avant [video]

IAA 2017: Νέο Audi RS4 Avant [video]

Η Audi Sport παρουσίασε σήμερα το νέο RS4 Avant των 450 ίππων.

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέο Audi RS4 Avant.

Το νεότερο μοντέλο RS της Audi Sport εφοδιάζεται με τον διτούρμπινο 2.9 V6 που αποδίδει 450 ίππους και 61,2 kgm ροπή, με την δύναμη να μοιράζεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του quattro.

Πηγή έμπνευσης για αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του νέου RS4 Avant αποτέλεσε το Audi 90 quattro IMSA GTO. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η μαύρη κυψελωτή μάσκα και το μαύρο πλαίσιο στα φώτα. Ακόμα, τα φτερά έχουν φουσκώσει κατά 30 mm σε σχέση με τα απλά A4 Avant, στοιχείο που εξασφαλίζει επιβλητική στάση.

Στο πίσω μέρος, διακρίνουμε τις κλασικές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων, μια νέα αεροτομή οροφής, καθώς και τον ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό διαχύτη. Οι θόλοι «γεμίζουν» από σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει και τροχούς διάστασης 20”.

O V6 biturbo που φωλιάζει κάτω από το καπό του αγριεμένου Α4 Avant αποδίδει 450 ίππους και 61,2 kgm ροπή από τις 1.900 έως τις 5.000 rpm, και συνδυάζεται με 8άρι Tiptronic. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο RS4 Avant είναι 80 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο (1.790 kg συνολικά) και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,1”, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σε περίπτωση όμως αγοράς του προαιρετικού πακέτου RS Dynamic Package, η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 280 km/h.

Η στάνταρ ανάρτηση του νέου RS4 Avant είναι 7mm χαμηλότερη από την σπορ που μπορεί να εφοδιάσει την απλή έκδοση Avant του A4, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε ακόμα ενεργό πίσω διαφορικό, κεραμικά φρένα και "δυναμικό" σύστημα διεύθυνσης.

Στο εσωτερικό, το νέο Audi RS4 Avant διαθέτει σπορ καθίσματα και τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων με επιπλέον ενδείξεις και αρκετά διακοσμητικά RS, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε διακοσμητικές φάσες από ανθρακονήματα και μαύρο gloss.

Οι πρώτες παραγγελίες για το νέο RS4 Avant θα μπορούν να γίνουν δεκτές στο τέλος του μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube