Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class

Ένα εκτενές facelift για το πιο εμπορικό μοντέλο στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τα βασικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης E-Class, η οποία θα δεχθεί ένα εκτενές facelift τέσσερα χρόνια ύστερα από το ντεμπούτο της στην αγορά.

Σχεδιαστικά, όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες με τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν στις εισαγωγές αέρα των προφυλακτήρων, καθώς ανασχεδιασμένα είναι επίσης τα φανάρια και η γρίλια. Στην ανασχεδιασμένη ουρά, τα φώτα είναι πιο μακρόστενα και θυμίζουν αυτά της προηγούμενης γενιάς E-Class facelifted.

Mercedes-Benz E-Class

Οι δύο οθόνες 10,25" στο ταμπλό, θα ανήκουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, ενσωματώνοντας το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που θα περιλαμβάνει αναγνώριση φωνητικών εντολών, χειρονομιών και επαυξημένη πραγματικότητα, ενώ ανασχεδιασμένο θα είναι και το τιμόνι με νέα πλήκτρα αφής.

Η νέα γενιά του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας Intelligent Drive θα περιλαμβάνει:

  • Active Distance Assist Distronic που θα προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με την κάθε διαδρομή παίρνοντας δεδομένα από τη ζωντανή ενημέρωση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
  • Active Traffic Jam Assist που αναλαμβάνει τη διατήρηση λωρίδας και σωστής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα σε ταχύτητες έως 37 km/h σε περίπτωση κίνησης στον αυτοκινητόδρομο.
  • Active Steering Assist που βοηθά σε ελιγμό αλλαγής λωρίδας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
  • Active Brake Assist με cross-traffic function που φρενάρει το όχημα αποτρέποντας τις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια αλλαγής λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο.
  • Active Blind Spot Assist με exit warning που ελέγχει τις νεκρές γωνίες προστατεύοντας από συγκρούσεις με ποδηλάτες και άλλους χρήστες του δρόμου -διαθέσιμο και όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο για ασφαλέστερο άνοιγμα των θυρών.
  • Parking Package με κάμερα 360°  και νέες λειτουργίες που προστατεύουν από πιθανά εμπόδια.
Mercedes-Benz E-Class MY2020 interior leak
Εικόνες από το ταμπλό μιας Mercedes-Benz που φαίνεται να είναι η ανανεωμένη έκδοση κουπέ της E-Class εμφανίστηκαν στο web. Το αξιοσημείωτο είναι το τιμόνι με τον εντελώς νέο σχεδιασμό με διπλές ακτίνες.


Το σύστημα Energizing Comfort Control θα δίνει ειδικές προτάσεις για κάθε επιβάτη, με ειδικά προγράμματα που θα προσφέρουν ευεξία σε ταξίδια μεγάλης διάρκειας. Επιπλέον, το σύστημα κλιματισμού θα ελέγχει την ποιότητα του αέρα.

Το σύστημα Urban Guard θα εξασφαλίζει προστασία του οχήματος όταν αυτό είναι παρκαρισμένο και θα περιλαμβάνει προειδοποίηση πρόσκρουσης, ρυμούλκησης, αντικλεπτικό σύστημα, εντοπισμό της θέσης του οχήματος σε περίπτωση κλοπής και δυνατότητα απενεργοποίησης του κλειδιού μέσω smartphone από τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Mercedes-Benz E-Class

Ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας M 254 με χωρητικότητα 2,0 λίτρων θα αποδίδει 168 ίππους και ο 6κύλινδρος M 256 θα αποδίδει 362 ίππους, ενώ και τα δύο μοτέρ θα έχουν την αρωγή 20 επιπλέον ίππων από το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V (EQ Boost/ISG). Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η γκάμα της E-Class θα περιλαμβάνει επτά επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις.

Οι συνολικές πωλήσεις των E-Class από το 1946 μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ένας αριθμός που την κατατάσσει ως την πιο εμπορική σειρά της Mercedes-Benz. Ενδεικτικό είναι πως η τελευταία γενιά έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες από το 2016 μέχρι σήμερα σε μπερλίνα και στέισον.

Οι ανανεωμένες E-Class Sedan και E-Class Wagon θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2020 στην Ευρώπη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας και οι ανανεωμένες E-Class Coupé και E-Class Cabriolet.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube