Επισημοποιήθηκε η ύπαρξη της Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid

Επισημοποιήθηκε η ύπαρξη της Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid

Η Mercedes-Benz σιωπηρά επισημοποίησε την εμπορική δρομολόγηση της επαναφορτιζόμενης υβριδικής S500.

H Mercedes-Benz δεν έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες για τη S500 Plug-in Hybrid, αλλά το Mercedes-Benz Passion Blog που είχε πάει στην εκδήλωση στον Καναδά, παράλληλα με την επίσημη οδηγική παρουσίαση της S-Class, αυτές τις ημέρες έδωσε κάποιες νέες πληροφορίες από τη νέα ανεπίσημη παρουσίαση.

Σύμφωνα με το site, η S500 Plug-in Hybrid χρησιμοποιεί ένα 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 333 PS και 48,9 kgm ροπής. Η υβριδική της λειτουργία υποστηρίζεται από ένα ηλεκτροκινητήρα που παίρνει κίνηση από μια μπαταρία 8.7 kWh που είναι τοποθετημένη στο πορτμπαγκάζ. O θερμικός κινητήρας δίνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους εμπρός.

Ο υβριδικός συνδυασμός είναι ικανός να κινήσεις τη S500 Plug-in Hybrid τουλάχιστον για 30 km με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid καίει 3 lt/100 km και εκπέμπει CO2 κάτω από 75 g/km.

Η νέα Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid θα ντεμπουτάρει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, στις 10 Σεπτεμβρίου.

[Πηγή Mercedes-Benz Passion Blog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube