Επίσημο: Νέο Volvo V60 Cross Country [video]

Επίσημο: Νέο Volvo V60 Cross Country [video]

Η οικογένεια «60» ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του νέου V60 Cross Country, την πιο σκληροτράχηλη έκδοση του οικογενειακού στέισον της Volvo.

Καθώς το νέο V60 φθάνει στις ελληνικές αντιπροσωπείες, η Volvo αποκαλύπτει την πιο σκληροτράχηλη παραλλαγή του, η οποία είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του συμβατικού στέισον και του SUV της Σειράς 60, του XC60. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια εμφάνιση πιο «περιπετειώδη», με χαρακτηριστικά πλαστικά πρόσθετα και προστατευτικά στην αψίδα των τροχών. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια ψευδό-γλίστρα στο χρώμα του αλουμινίου και τέσσερις μπούκες εξάτμισης, ενώ και το ντιζάιν στις ζάντες είναι αποκλειστικό για το αυτοκίνητο.

Για να δικαιολογήσει το όνομά του, το V60 Cross Country κάθεται 7,5 πόντους ψηλότερα από το συμβατικό V60. H τετρακίνηση, με βοήθημα ελεγχόμενης κατάβασης, είναι στάνταρ. Στην Ευρώπη, το V60 Cross Country θα ξεκινήσει την εμπορική σταδιοδρομία του με βενζινοκινητήρα Τ5 και ντίζελ D4: Αμφότεροι 4κύλινδροι δίλιτροι, με 250 άλογα και 35,7 kgm για τον πρώτο, και 190 PS και 40,8 kgm για το δεύτερο. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται στάνταρ με 8άρι αυτόματο σασμάν. Η Volvo επισημαίνει ότι η γκάμα στη συνέχεια θα εμπλουτιστεί με ελαφρές υβριδικές εκδόσεις και, κυρίως, επαναφορτιζόμενες τέτοιες.

Volvo V60 Cross Country

Εδώ να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση της Σειρά 60, το μοτέρ ντίζελ κλείνει ως κεφάλαιο για τη Volvo, που από τούδε θα επικεντρωθεί στους βενζινοκινητήρες και τα υβριδικά συστήματα κίνησης με θερμικό μέρος πάλι βενζινοκινητήρα, με τη σημερινή γενιά των Drive-e να είναι η τελευταία γενιά θερμικών κινητήρων της εταιρείας

Στην καμπίνα δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία πως πρόκειται για ένα off-roader V60. Επομένως έχουμε να κάνουμε με το σαλόνι του στάνταρ V60 και την τυπική ατμόσφαιρα Volvo. Με άλλα λόγια ένα συνδυασμό παράδοσης και νεωτερικότητας, με την γνωστή ορθογώνια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Τέλος και μια και μιλάμε για ένα στέισον, ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι 529 lt.

Volvo V60 Cross Country

H ημερομηνία άφιξης στη χώρα μας δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, αλλά εκτιμούμε ότι θα γίνει στο τέλος του έτους ή στην αρχή του 2019. Επιπλέον, να γνωρίζετε, ότι το V60 Cross Country δεν θα φιγουράρει ως έκθεμα στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι την άλλη εβδομάδα, καθώς η Volvo απέχει, όπως και αρκετές ακόμα εταιρείες, από το παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube