Επίσημο: Νέο Qoros Young 2017

Επίσημο: Νέο Qoros Young 2017

To κόμπακτ SUV της Qoros υπό την ονομασία Young στοχεύει να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή ζήτηση για αυτοκίνητα του είδους στην κινεζική αγορά.

Με μια παράδοξα αποτρεπτική ονομασία που υποδηλώνει πως δεν προορίζεται για ηλικιωμένους -ή μήπως σοφά επιλεγμένο, καθώς όποιος το επιλέγει νιώθει τέτοιος;- το νέο κόμπακτ SUV, το Young, αποκαλύφθηκε στο Chengdu Motor Show 2017.

Το νέο Young παρουσιάζει ένα πολύ στιλάτο σουλούπι που θυμίζει έντονα το έτερο κινεζικό Chery Tiggo 7 -κάτι καθόλου περίεργο μιας και η Qoros ανήκει κατά το ήμισυ στην Chery και κατά το άλλο μισό στην εταιρεία επενδύσεων Kenon Holdings με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Το Young θα στοχεύει σε αυτό που η Qoros περιγράφει ως «το νέο καταναλωτή υψηλής τεχνολογίας» και θα υπηρετήσει από το πόστο του πρώτου μοντέλου της εταιρείας για την τρίτη σειρά της γκάμα της, σε συνέχεια των Qoros 3 και Qoros 5. Πατώντας πάνω στην ίδια σπονδυλωτή πλατφόρμα T1X όπως και το αντίστοιχο Chery (φωτογραφία), το νέο κόμπακτ SUV έχει μήκος 4,5 m και σχεδιάστηκε από τον πρώην επικεφαλής στιλίστα της MINI, Gert Hildebrand.

 

Η επιλογή που θα έχουν οι «νεαροί» υποψήφιοι αγοραστές του είναι εξαιρετικά περιορισμένη όσον αφορά τα μοτέρ, καθώς το Qoros Young θα διατίθεται μόνο με βενζινοκινητήρα 1.500 cc και περίπου 150 άλογα. Ομοίως περιορισμένος είναι και ο συνδυασμός της μετάδοσης, με το μοτέρ να συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη. Μέχρι στιγμής δεν κατέστη γνωστό εάν το αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα τετρακίνησης, οπότε προς το παρόν μιλάμε για ένα προσθιοκίνητο set-up.

To νέο Young πρόκειται ουσιαστικά για ένα πιο upmarket Chery Tiggo 7, δηλαδή για αγοραστές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για να απολαμβάνουν την υψηλότερη ποιότητα της Qoros που κάνει τα πρώτα δειλά βήματα στην επικράτεια των premium αυτοκινήτων. Η εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια και απέτυχε να διεισδύσει στην Ευρώπη, είναι προφανές ότι σκοπεύει να επιχειρήσει εκ νέου αυτό εγχείρημα στο μέλλον.

Το Young έρχεται ως η εμπορική κλιμάκωση της παρουσίας της Qoros στο αυτοκινητικό στερέωμα, ύστερα από την αποκάλυψη του εντυπωσιακού πρωτοτύπου Model K-EV με τις ασύμμετρες πόρτες και τα τέσσερα ηλεκτρομοτέρ συνολικής ισχύος 881 PS που του διασφαλίζουν επίδοση 2,7” στα 0-100 km/h.

[Πηγή Qoros]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube