Επίσημο: Νέο Opel Astra K Sports Tourer 2016

Επίσημο: Νέο Opel Astra K Sports Tourer 2016

Ύστερα από την παρουσίαση του νέου Astra K χάτσμπακ, η Opel παρουσίασε επίσημα το πιο πρακτικό και οικογενειακό Astra Sports Tourer 2016.

To νέο Opel Astra K Sports Tourer 2016 προφανώς και έλκει τις κύριες σχεδιαστικές γραμμές του από την έκδοση χάτσμπακ, με επιμηκυμένη φυσικά ουρά που ανεβάζει τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κατά 80 lt σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Πλέον, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η συνολική χωρητικότητα του Astra στέισον ανέρχεται στα 1.630 lt, με τις διαστάσεις να παραμένουν περίπου οι ίδιες με αυτές του Astra J. Πέρα όμως από το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, το νέο Astra Sports Tourer προσφέρει επιπλέον 2,6 πόντους αέρα για το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού, και 2,8 για το κεφάλι των επιβατών.  

Την πρακτικότητα του νέου Astra Sports Tourer υποστηρίζει επιπλέον η διαίρεση του πίσω καθίσματος σε αναλογία 40:20:40, με τα μέρη του να αναδιπλώνονται ξεχωριστά. Με έξτρα κόστος ενσωματώνεται και το πακέτο FlexOrganizer που προσθέτει δίχτυα συγκράτησης, πλευρικούς σιδηροδρόμους και δέστρες. Έξτρα χρεώνεται και η δυνατότητα για ηλεκτρική λειτουργία της πόρτας του πορτμπαγκάζ, με αυτόματο άνοιγμα περνώντας το πόδι από τον αισθητήρα που βρίσκεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.



Και το νέο Astra K Sports Toure 2016 θα εφοδιάζεται με τα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της Opel, αλλά και τα νέας τεχνολογίας εμπρός φανάρια IntelliLux LED Matrix.

Χάρη στο νέο πλαίσιο που πατά το νέο Opel Astra K, που οδηγήσαμε υπό τη μορφή πρωτοτύπου, εξοικονομήθηκαν μέχρι 200 kg βάρους ανάλογα με την έκδοση, ενώ η γκάμα των κινητήρων παραμένει η ίδια με αυτή του χάτσμπακ. Έτσι αναμένουμε τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα τούρμπο με μέγιστη ισχύ 105 PS, τον επίσης νέο αλουμινένιο 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo σε δύο εκδοχές ισχύος με μέγιστη απόδοση 125 P και 150 PS, και τον πλέον αποδοτικό ντίζελ 1.6 CDTI που αποδίδει μέγιστη ισχύ είτε 95 είτε 136 PS.

Το νέο Opel Astra Sports Tourer θα ντεμπουτάρει επίσημα στην ΙΑΑ 2105 στη Φρανκφούρτη την προσεχή εβδομάδα και θα διατεθεί προς πώληση στις εκθέσεις άμεσα.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube