Νέο μοτέρ Opel 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo

Νέο μοτέρ Opel 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo

Ένα νέο αλουμινένιο βενζινοκινητήρα των 1.400 cc λανσάρει η Opel στην ΙΑΑ 2015, που θα κάνει πρεμιέρα στο καινούργιο Astra που θα ντεμπουτάρει επίσης στη Φρανκφούρτη.

Η καινούργια γενιά του Opel Astra μόλις που έκανε το ντεμπούτο της στο web. Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρεμιέρα του με «σάρκα και οστά» στην ΙΑΑ 2015, τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, αλλά προκαταβολικά η γερμανική εταιρεία μας πληροφορεί αναλυτικά για το νέο μοτέρ 1.4 τούρμπο που θα εξοπλίζει από τούδε το νέο κόμπακτ οικογενειακό της.   

Πρόκειται για τον 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, κινητήρα που επίσης θα ντεμπουτάρει στη Φρανκφούρτη επί τη ευκαιρία του λανσαρίσματος της πέμπτης γενιάς του Opel Astra. O 4κύλινδρος αυτός θα διατίθεται με εύρος μέγιστης ισχύος από τους 125 έως τους 150 PS και αποτελεί μέρος του προγράμματος εκμοντερνισμού των μοτέρ της Opel που περιλαμβάνει 17 νέες μονάδες μεταξύ των ετών 2014 και 2017. Όσο αφορά τη μέγιστη ροπή, ο 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo αποδίδει 23,4 kgm, από χαμηλά, από τις 2.000 έως τις 3.500 rpm. Με στάνταρ δε σύστημα stop/start, πάνω στο νέο Astra θα καταναλώνει σε τυποποιημένη μέτρηση μέσης κατανάλωσης 4,9 lt/100 km και θα εκπέμπει CO2 114 gr/km.

O νέος 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, που είναι της ιδίας οικογενείας με τον επίσης νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα που βρίσκουμε κάτω από το καπό των Adam και Corsa, διαθέτει κάρτερ χωρισμένο σε δύο τμήματα, πολλαπλή εξάτμισης ενσωματωμένη στο καπάκι προκειμένου να προλάβει τη μετάδοση των θορύβων, κάλυμμα των εκκεντροφόρων επίσης για το θόρυβο, βαλβίδες επιστροφής της βενζίνης στα μπεκ που αποσυνδέονται (όταν δεν απαιτεί φορτίο ο οδηγός από το μοτέρ) και αντιθορυβική καδένα.

Το μπλοκ του νέου μοτέρ 1,4 lt είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει 10 kg λιγότερο από το υφιστάμενο χυτοσιδηρό. Θα κατασκευάζεται δε στο εργοστάσιο της Opel στο Szentgotthard της Ουγγαρίας.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube