Νέο Opel Astra 2016: Βελτίωση των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού [video]

Νέο Opel Astra 2016: Βελτίωση των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού [video]

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης για το νέο Astra 2016.

Η πρώτη και πιο καίρια ανανέωση στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στο νέο Opel Astra K 2016 αφορά τη βελτιωμένη κάμερα του συστήματος Opel Eye που έχει πλέον ισχυρότερη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερο βαθμό πρόσκτησης των στόχων και ικανότητα να χρησιμοποιεί στοιχεία πλοήγησης.

Χάρη στα παραπάνω, το σύστημα Traffic Sign Assist απέκτησε καλύτερη πρόσκτηση, ενώ αναγράφει στην οθόνη μόνιμα το όριο ταχύτητας, οπότε οι οδηγοί γνωρίζουν πώς να κινούνται ασφαλώς ακόμη και σε άγνωστους δρόμους.   

Το νέο Opel Astra θα μπορεί επιπλέον να εξοπλιστεί με σύστημα Following Distance Indication που χρησιμοποιεί εμπρός κάμερα για να υπολογίζει την απόσταση μεταξύ αυτού και του προπορευόμενου αυτοκινήτου. Όσο το αυτοκίνητο παραμένει σε ασφαλή και νόμιμη απόσταση ένα πράσινο αυτοκίνητο-σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Στην περίπτωση που η απόσταση αυτή μειωθεί κάτω από το περιθώριο ασφαλείας, ενεργοποιείται η λειτουργία Headway Alert και το σύμβολο γίνεται πορτοκαλί.

Το σύστημα Lane Departure Warning ενισχύθηκε με μια λειτουργία Lane Keep Assist που δίνει μια ελαφρά κλίση στο τιμόνι, όταν διαγνώσει ότι ο οδηγός εκτρέπεται από τη λωρίδα του ακούσια. Το Lane Keep Assist λειτουργεί μεταξύ των ταχυτήτων 60-180 km/h και στόχο έχει φυσικά το να προλάβει ατυχήματα.

Το πακέτο ασφαλείας ολοκληρώνεται με το σύστημα Forward Collision Alert με Collision Mitigation Braking που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη πρόσθια σύγκρουση. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το αυτοκίνητο αυτόματα θα ξεκινήσει να φρενάρει από μόνο του.

Κλέινοντας να θυμίσουμε ακόμα μια πρωτοπόρο τεχνολογία στο τομέα του φωτισμού που θα λανσάρει το νέο Astra, με τα νέας τεχνολογίας εμπρός φανάρια IntelliLux LED Matrix, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ασφαλή κυκλοφορία του.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube