Επίσημο: Νέο Nissan Kicks [15 φωτ. + video]

Επίσημο: Νέο Nissan Kicks [15 φωτ. + video]

Μετά την ημιεπίσημη αποκάλυψη του νέου μικρού crossover στο Instagram, ιδού επίσημες φωτογραφίες του κι ένα video.

Διατηρώντας τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του ομώνυμου πρωτοτύπου που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Σαλόνι του São Paulo, το Nissan Kicks περιγράφεται ως «ένα crossover με στιλ, φτιαγμένο για πολυάσχολους κατοίκους της πόλης».

Είχαμε δει φωτογραφίες του που το τμήμα μάρκετινγκ της Nissan είχε αφήσει να διαρρεύσουν στο Instagram, όμως εδώ το Kicks φαίνεται με όλες του τις λεπτομέρειες.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει η πολύ τονισμένη εταιρική μάσκα “V-motion”, τα φώτα τύπου μπούμερανγκ μπροστά και πίσω, τα φαρδυμένα φτερά και η «αιωρούμενη» σκεπή. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από «ποιότητα και φουτουριστική σχεδίαση’, όπως λέει η Nissan, και υπόσχεται «κορυφαίο για την κατηγορία χώρο πίσω».

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το «φαλτσοκομμένο» τιμόνι, την έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment (πλήρους συνδεσιμότητας με smartphone), ενώ υπάρχει επίσης το σύστημα Around View Monitor and Moving Object Detection, πράγμα που αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία στη Ν. Αμερική.

Η Nissan θα κατασκευάζει το Kicks στο εργοστάσιο του Aguascalientes, στο Μεξικό, αλλά θα το συναρμολογεί και στο Resende του Rio de Janeiro, όπου έκανε μια σχετική επένδυση 192 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο στη Βραζιλία και στη συνέχεια σε άλλες λατινοαμερικανικές χώρες. Τελικά θα λανσαριστεί σε 80 χώρες.

Πλήρη τεχνικά στοιχεία και τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα στις αγορές, όμως ήδη ξέρουμε ότι το Kicks στηρίζεται στην πλατφόρμα V, την ίδια που υποστηρίζει το Nissan Micra, και πιθανότατα θα κινείται από το ίδιο μοτέρ που κινεί και τα αδέρφια του, τον 4κύλινδρο 1.600άρη κινητήρα με τους 110 PS, που θα συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο CVT διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Κρίνοντας από τις διαστάσεις του ομώνυμου πρωτοτύπου, εκτιμούμε ότι το μήκος του μοντέλου παραγωγής θα είναι πολύ κοντά στα 4,3 m, με πλάτος 1,8 m, ύψος 1,6 m και μεταξόνιο 2,62 m. Με άλλα λόγια, στην γκάμα της Nissan, το Kicks τοποθετείται ανάμεσα στο Juke και το Qashqai.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube