Αποκάλυψη: Νέο σουπερμίνι crossover Nissan Kicks

Αποκάλυψη: Νέο σουπερμίνι crossover Nissan Kicks

To τμήμα μάρκετινγκ της Nissan αιφνιδίασε, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου crossover Kicks που είχε προαναγγείλει για τον Μάιο.

Το πρωτότυπο σουπερμίνι crossover Nissan Kicks απετέλεσε το κεντρικό έκθεμα της εταιρίας στο São Paulo International Motor Show, πίσω στον περασμένο Οκτώβριο.

Και μόλις εχθές εμφανίστηκε ένα προφίλ του στο Instagram και μάλιστα σε μορφή παραγωγής και χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου παραγωγής είναι από το Rio de Janeiro όπου και θα υπηρετήσει ως επίσημο αυτοκίνητο των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες μας δείχνουν ξεκάθαρα κρυφές και φανερές γραμμές του αυτοκινήτου, όπως τα οπισθοκλινή εμπρός φώτα και πώς αυτά ενσωματώνονται στον προφυλακτήρα, το ανοδικό νεύρο, από εμπρός προς τα πίσω, που ορίζουν το ύψος των χειρολαβών, τις πτυχώσεις σε καπό και πλευρές, και η διαφορετικού χρώματος οροφή. Η πίσω κολόνα που σχηματίζει γωνία έχει το πάνω μέρος τα βαμμένο μαύρο, κάνοντας την οροφή να φαίνεται πως κρέμεται.

Το αυτοκίνητο στηρίζεται στην πλατφόρμα V, την ίδια που υποστηρίζει το Nissan Micra και θα κινείται από το ίδιο μοτέρ που κινεί και τα αδέρφια του, τον 4κύλινδρο 1.600άρη κινητήρα με τους 110 PS και θα συνδυάζεται ομοίως με 5άρι χειροκίνητο σασμάν ή αυτόματο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Η Nissan δεν δημοσιοποίησε τις διαστάσεις του νέου Kicks, οπότε βασιζόμαστε σε αυτές του πρωτοτύπου που εκτιμούμε ότι αν θα διαφέρουν, αυτό θα περιορίζεται σε χιλιοστά. Με μήκος 4,3 m, πλάτος 1,8 m, ύψος 1,6 m και μεταξόνιο 2,62 m, το Kicks στην γκάμα της Nissan τοποθετείται ανάμεσα στο Juke και στο Qashqai.

Τα πρώτα αυτοκίνητα από το Kicks, όπως αυτό της παρουσίασης, θα κατασκευαστούν στο Aguascalientes, στο Μεξικό, αλλά στη συνέχεια η παραγωγή του θα υποστηριχτεί στο σύνολό της στο Resende, στη Βραζιλία.

Η Nissan επένδυσε 750 εκατ. ρεάλ ή 18,8 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για να έχει ένα ακόμη σουπερμίνι SUV στην γκάμα της, σαφώς λιγότερο niche από το Juke και με ορίζοντα λανσαρίσματος το 2017.

Τώρα τη δήλωση του Mamoru Aoki, υπεύθυνου σχεδιασμού της Nissan στο τμήμα Global Design Strategy, ότι το Kicks «είναι εμπνευσμένο από τους δρόμους της Βραζιλίας και σχεδιασμένο για τους ανθρώπους της», την ακούμε βερεσέ. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο και ότι θα το δούμε από το 2017 κιόλας στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Πάντως, οι πρώτες χώρες ύστερα από τη Βραζιλία όπου θα αρχίσει να πωλείται το θα είναι το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο επίσημο website του Kicks www.nissankicks.com.br

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube