Επίσημο: Νέο Lexus RX [video]

Επίσημο: Νέο Lexus RX [video]

Στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV.

Η τέταρτη γενιά του πιο επιτυχημένου εμπορικά Lexus αποκαλύφθηκε – και είναι άκρως εντυπωσιακή.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, που ήταν αρκετά συντηρητικοί, το νέο RX υιοθετεί σαφώς πιο τολμηρή σχεδίαση. Η μάσκα που χαρακτηρίζει όλα τα νέα Lexus κυριαρχεί στο εμπρός μέρος χάρη στις μεγάλες της διαστάσεις και περιβάλλεται από φωτιστικά σώματα LED, ενώ στο υπόλοιπο αμάξωμα οι πιο μυώδεις γραμμές και η κεκλιμένη οροφή το κάνουν να δείχνει πολύ πιο σπορ.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν ο νέος πίνακας οργάνων, η οθόνη των 12,3 ιντσών και η εργονομικότερη διάταξη για τα χειριστήρια του συστήματος πολυμέσων, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν (προαιρετικά) στη διάθεσή τους ένα ξεχωριστό σύστημα πολυμέσων με δύο οθόνες 11,6 ιντσών.

Για πρώτη φορά στο RX, η Lexus προσφέρει το πακέτο F Sport που αποτελείται από πιο επιθετικό body kit, τροχούς 20 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT.

Όσον αφορά τα μοτέρ, η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση είναι το υβριδικό RX 450h, που συνδυάζει έναν V6 3,5 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα για μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 305 ίππων. Το ίδιο ακριβώς νούμερο αποδίδει και το RX 350 με τον V6 των 3,5 lt και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το νέο RX διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση που ρυθμίζει τα αμορτισέρ και το τιμόνι για να προσφέρει την καλύτερη, ανάλογα με τις συνθήκες, οδική συμπεριφορά και άνεση.

Στην έκδοση F Sport υπάρχουν επιπλέον ενεργές αντιστρεπτικές που μειώνουν τις κλίσεις του αμαξώματος καθώς και μία επιπλέον λειτουργία Sport+ σε σχέσεη με τις τρεις (Eco, Normal και Sport) των απλών εκδόσεων.

Οι πωλήσεις του νέου RX θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube