Νέο Lexus RX 2016, εικόνα-teaser & video

Νέο Lexus RX 2016, εικόνα-teaser & video

H Lexus έδωσε στη δημoσιότητα εικόνα και video teaser του «ολοκαίνουργιου» RX 2016 που θα ντεμπουτάρει στο New York Auto Show, την 1η Απριλίου.

Η οπισθοκλινής οροφή του νέου RX 2016, καθώς και το πιο γωνιώδες ντιζάιν παραπέμπουν ευθέως, γεννώντας συνειρμούς συγγένειας με το μικρότερο NX.

Απ’ ότι μας αφήνει να διακρίνουμε η εικόνα, το νέο Lexus RX 2016 διαφέρει ολοκληρωτικά από το απερχόμενο μοντέλο, με τη χαμηλότερη οροφή του, τις πιο κομψές λαβές στις πόρτες, αλλά και τα «φουσκωμένα» φρύδια στα φτερά με τα πλαστικά προστατευτικά.

Τα πίσω φανάρια είναι πλήρως ανασχεδιασμένα και το σχέδιό τους αγκαλιάζει στο πλάι το αυτοκίνητο, ενώ είναι και πιο λεπτοκαμωμένα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Επίσης, οι πλευρικοί καθρέφτες «κάθονται» ψηλότερα, ενώ τα πλευρικά μαρσπιέ δείχνουν μεγαλύτερα.   

Η Lexus μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τεχνικές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πατά στην ίδια πλατφόρμα με το Toyota Camry, ενώ το μοτέρ θα είναι ένα 3,5λιτρο V6 με μέγιστη ισχύ περίπου 280 PS που θα συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο σασμάν Sports Direct Shift της ιαπωνικής εταιρείας. Η ενδιάμεση αλουμινένια πλατφόρμα θα υποστρηρίξει ένα ολοκαίνουργιο RX350 το 2016, μέχρι να γενικευτεί η χρήση της προσαρμοζόμενης πλατφόρμας TNGA που θα συνδυαστεί με αλουμινένιο πέτσωμα το 2017.

[Πηγή Lexus]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube