Επίσημο: Νέο Audi S1 και S1 Sportback [video]

Επίσημο: Νέο Audi S1 και S1 Sportback [video]

Ύστερα από κάμποσες διαρροές, η Audi αποκάλυψε επίσημα το S1 και S1 Sportback, λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη, τον επόμενο μήνα.

Το νέο S1 θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση με τρεις πόρτες, αλλά και με πέντε (Sportback), και ως το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας του Α1 ξεχωρίζει από το πιο αγριωπό αμάξωμα.

Η μετουσίωση αυτής της επιθετικότητας περνά από τους ογκωδέστερους προφυλακτήρες και τα πλευρικά μαρσπιέ, αλλά και την πίσω πτέρυγα όπως και την τετραπλή εξάτμιση.

Την επιθετική εμφάνιση αναλαμβάνει να υποστηρίξει κάτω από το καπό ένας δίλιτρος 4κύλινδρος TFSI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 PS και μέγιστη ροπή 37,7 kgm. Η ισχύς αυτή περνά στους τέσσερις τροχούς από ένα σύστημα τετρακίνησης quattro που επιτρέπει στο S1 να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,8”  και να πιάνει στην ευθεία τα 250 km/h. To Sportback για την ίδια μέτρηση, σύμφωνα με την Audi, χρειάζεται 5,9” εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους που επιβάλλουν οι δύο επιπλέον πόρτες.

Το νέο Audi S1 πατά πάνω σε ζάντες 17 ιντσών που είναι «ντυμένες» με λάστιχα 215/40 R17. Προαιρετικά μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να επιλέξει 18άρες ζάντες με λάστιχα 225/35 R18.

Τα άλλα στοιχεία άξια αναφοράς για το νέο S1 και S1 Sportback είναι τα εμπρός φανάρια LED, οι δισκόπλακες των 310 mm με τις κόκκινες δαγκάνες που έχουν ανάγλυφο διακριτικό «S1». Επιπλέον και για όσους θέλουν να είναι λιγότερο διακριτικοί, η Audi προσφέρει έξτρα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης.

Στην καμπίνα του νέου Audi S1, η κυρίαρχη απόχρωση είναι –φυσικά- η μαύρη που συνδυάζεται με σκούρες γκρι διακοσμήσεις για τα όργανα και πεντάλ από βουρτσισμένο ατσάλι. Τα στάνταρ σπορ καθίσματα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα της σειράς «S sport» με ανάγλυφα διακριτικά στα προσκέφαλα.

Τα νέα Audi S1 και S1 Sportback αναμένεται να ξεκινήσουν την εμπορική καριέρα τους στις αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, κατά το δεύτερο 6μηνο του 2014. H τιμή εκκίνησης στη Γερμανία είναι €29.950 για το S1 και €30.800 για το S1 Sportback. Στην Ελλάδα υπολογίζουμε ότι θα κοστίζει €34.500 και €36.000 αντίστοιχα. 

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube