Επίσημο: Νέο Audi Q2 2.0 TFSI quattro

Επίσημο: Νέο Audi Q2 2.0 TFSI quattro

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας του Q2 αναλαμβάνει υπηρεσία με δίλιτρο μοτέρ TFSI 190 PS και τετρακίνηση -τουλάχιστον μέχρι την έλευση των S Q2 και RS Q2.

Το Q2 με τις κορυφαίες προδιαγραφές ήρθς να προστεθεί στην γκάμα του μικρού SUV της Audi με δίλιτρο βενζινοκίνητο μοτέρ 190 ίππων και τετρακίνηση quattro.

Το Q2 2.0 TFSI quattro θα είναι και το πιο γρήγορο από τα Q2 με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 6,5” -τον ίδιο χρόνο που κάνει για παράδειγμα ένα Ford Focus ST- και η τελική ταχύτητά του ανεβαίνει στα 227 km/h. Κατά τα λοιπά να επισημάνουμε ότι είναι και το πρώτο βενζινοκίνητο Q2 ποηυ διατίθεται με το σύστημα quattro.

Η Audi δηλώνει τυποποιημένη κατανάλωση 6,3 lt/100 km και εκπομπές CO2 144g/km για την έκδοση S line με τις 18άρες ζάντες. Στην έκδοση Edition #1 που οι ζάντες ανεβαίνουν μία ίντσα, στις 19”, ανeβαίνει και η κατανάλωση: 6,4 lt/100 km και 146 g/km εκπομπές CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Το στάνταρ κιτ για το Q2 2.0 TFSI quattro περιλαμβάνει αυτόματα φανάρια LED εμπρός και αιθητήρες βροχής, φωτισμός περιβάλλοντος καμπίνας, MMI sat-nav και σύστημα πολυμέσων Audi Connect

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi Q2 1.6 TDI 6MT

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή εκκίνησης του Q2 2.0 TFSI που φανταζόμαστε θα μας κοινοποιηθεί ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Οπότε και επίσης εκτιμούμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube