Επίσημο: Νέα Seat Leon Cupra και Cupra 280 [video]

Επίσημο: Νέα Seat Leon Cupra και Cupra 280 [video]

H Seat αποκάλυψε τις δύο εκδόσεις Cupra του Seat Leon κουπέ και χάτσμπακ.

Τα νέα Seat Leon Cupra και Cupra 280 χρησιμοποιούν ένα δίλιτρο μοτέρ TSI που αποδίδει ισχύ 265 και 280 PS αντίστοιχα, με τη ροπή να είναι και στις δύο περιπτώσεις 35,7 kgm.

Το νέο Cupra 280 είναι το πιο ισχυρό Seat που κατασκευάστηκε ποτέ και μπορεί να καλύψει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 5,7”  όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και 0,1” πιο αργά όταν συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν.

Τα αντίστοιχα νούμερα για το απλό Cupra είναι 5,8” και 5,9”, με την τελική ταχύτητα και των δύο να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Στον τομέα της κατανάλωσης, το νέο Seat Leon Cupra χρειάζεται 6,4 lt/100 km γθια το χειροκίνητο σασμάν και 6,7 lt/100 km για το έξτρα DSG.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και τα δύο προσθιοκίνητα Seat διαθέτουν μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και απενεργοποιούμενο ESP. Ακόμη εξοπλίζονται με το σύστημα ελέγχου της ανάρτησης DCC που επιτρέπει στο Cupra να σκληραίνει την απόσβεσή της.

Το νέο Leon Cupra είναι 55 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και διαθέτει αρκούντως «αγριωπό» κιτάρισμα στο αμάξωμα, με μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός, διαχύτη πίσω, διπλή σπορ εξάτμιση και αποκλειστικά γι’ αυτό σχεδιασμένες 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Το Cupra 280 ξεχωρίζει από το απλό Cupra από τις 19άρες ζάντες, ένα αεροδυναμικό κιτ στο πίσω μέρος και τις μαύρες διακοσμήσεις στο αμάξωμα και στην καμπίνα.

Με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, άνοιξαν και τα βιβλία παραγγελιών στις μεγάλες αγορές, με τις πρώτες παραδόσεις να προσδιορίζονται τον Μάρτιο. Για όσους έχουν ανάγκη για μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα, να πούμε ότι η Seat προγραμματίζει μια έκδοση Cupra και για το Leon ST, που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2014.

Για οδηγικές εντυπώσεις, τις οποίες ομολογουμένως περιμένουμε και εμείς με μεγάλη ανυπομονησία, υπομονή μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε και θα οδηγήσουμε το νέο Leon Cupra στο εξωτερικό.

[Πηγή Seat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube