Επίσημο: Νέα McLaren 570S [video]

Επίσημο: Νέα McLaren 570S [video]

Το πρώτο μοντέλο της σειράς Sports Series από τη McLaren είναι γεγονός.

Το βασικό της μοντέλο, που τοποθετείται κάτω από της 650S και P1, αποκάλυψε η McLaren λίγο μετά τη χθεσινή διαρροή των πρώτων φωτογραφιών. Η ίδια προτιμά τις ονομασίες Sports Series, Super Series και Ultimate Series αντίστοιχα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως πρόκειται για το supercar που τοποθετείται στη βάση της γκάμας της.

Σχεδιαστικά, η 570S ακολουθεί σε γενικές γραμμές τη φιλοσοφία της 650S με τα χαρακτηριστικά εμπρός φώτα, τις μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα και τα λεπτά πίσω φώτα LED που θυμίζουν την Ρ1, με μικρές αλλαγές που ωστόσο δεν κρύβουν το κοινό DNA.

Η McLaren λέει πως το ανθρακονημάτινο σασί Monocell II έχει ανασχεδιαστεί με έμφαση στην καθημερινή χρήση, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό. Οι πόρτες ανοίγουν και πάλι προς τα πάνω, κάτι που ισχύει για όλες τις McLaren από την εποχή της F1.

Ο V8 των 3,8 λίτρων με τα δύο τούρμπο, που κινεί και τις 650S και P1. Το 30% των μερών του όμως είναι νέα, με αποτέλεσμα να λάβει τον νέο κωδικό Μ838ΤΕ. Αποδίδει 570 ίππους και 60,6 kgm ροπής, που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη SSG.

Με βάρος 1.313 kg (στην ελαφρύτερη έκδοση), η 570S έχει αναλογία 2,3 κιλών/ίππο. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3,2¨, τα 200 σε 9,5 και η τελική αγγίζει τα 330 km/h (328).

Σε αντίθεση με τα άλλα δύο μοντέλα της γκάμας, η ανάρτηση της 570S είναι πιο συμβατική και διαθέτει αντιστρεπτικές. Τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρεις ρυθμίσεις (Normal, Sport και Track) καθώς και στάνταρ κεραμικά φρένα.

Τέλος, η καμπίνα είναι λιγότερο μινιμαλιστική και πιο εργονομική, με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Η δεύτερη γενιά του συστήματος πολυμέσων IRIS ελέγχεται από μια οθόνη 7 ιντσών, από την οποία ρυθμίζεται και ο κλιματισμός, ενώ η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins με 12 ηχεία, σπορ καθίσματα και μία μεγάλη γκάμα επενδύσεων και χρωματικών επιλογών.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube