Επίσημο: Νέα Ford Mustang Shelby GT350 [video]

Επίσημο: Νέα Ford Mustang Shelby GT350 [video]

Το σκληροπυρηνικό και έτοιμο για την πίστα muscle car με τον V8 των 533 PS αποκτά περισσότερη πρόσφυση, καλύτερο κράτημα, χωρίς να αλλάξει τη φάτσα του.

Οι οπαδοί της εμβληματικής Ford Mustang θα είναι ενθουσιασμένοι και απογοητευμένοι εξίσου με την αποκάλυψη αυτή την εβδομάδα της φρεσκαρισμένης Shelby GT350, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις αρχές του 2019.

Τα καλά νέα είναι η Ford Mustang Shelby GT350 του 2019 με τον επίπεδο στροφαλοφόρο άξονα, βελτιώθηκε για να προσφέρει περισσότερη πρόσφυση στο όριο, μέσω των αναβαθμισμένων ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2 και μιας νέας πίσω πτέρυγας με προαιρετικό gurney flap.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Ford Mustang 2019

Τα κακά νέα είναι ότι αυτό το άγριο κουπέ των $66.000, το οποίο δεν διαθέτει τα επίκαιρα χαρακτηριστικά της Ford Mustang του 2019, όπως τα ψηφιακά όργανα, δεν θα το δούμε μάλλον ποτέ στην Ελλάδα.

ford mustang shelby gt350

Η σχεδίαση εμπρός πίσω στη GT350 διατηρεί επίσης τους προβολείς της προ- facelift, αλλά σε σύγκριση με τα στάνταρ μοντέλα Mustang διαθέτει πιο εντυπωσιακή «φάτσα», με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που χρειάζονται για να καλύπτουν τις αυξημένες απαιτήσεις σε αέρα του ατμοσφαιρικού 5,2λιτρου V8.

Στο πίσω μέρος, τα παλιά φώτα φρένων δεν έχουν αναβαθμιστεί, όπως στη νέα Ford Mustang του 2019, αλλά έχει σχεδιαστεί μια αναθεωρημένη πίσω αεροτομή «για τη βελτίωση της αεροδυναμικής», όπως λέει η FoMoCo.

Ό,τι είναι η 911 GT3 RS για τον κόσμο της Porsche, το ίδιο είναι η Ford Mustang Shelby GT350 για τον κόσμο του Μπλε Οβάλ: Το πιο ισχυρό σπορ αυτοκίνητο της Ford με μέγιστη ισχύ 533 άλογα σε 7.500 rpm, με τον κόφτη στις 8.250 rpm. Η δύναμή του είναι ανεξάντλητη, όπως και η διάθεσή του για μεστό τράβηγμα από «χαμηλά» για το πιστάδικο μοτέρ που είναι, με 59,3 kgm από τις 4.750, παράδοξα ψηλή ροπή για flat-crank κινητήρα.

Η δύναμη περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6αριού σασμάν Tremec, μέσω μηχανικού μπλοκέ, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη γραμμική παροχή ισχύος που είναι το ιδανικό συστατικό για το ακροατήριο του αυτοκινήτου: Τους «μαχητές των track-day».

ford mustang shelby gt350

Τα νέα λάστιχα της Michelin (295/35 εμπρός, 305/35 πίσω) ντύνουν τις ανασχεδιασμένες ζάντες των 19 ιντσών και μαζί με τα νέα ελατήρια και το νέο set-up στο λόγο απόσβεσης των αμορτισέρ, η Ford υπολογίζει ότι η Mustang Shelby GT350 είναι τώρα ένα καλύτερο και ταχύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων.

Οι εθισμένοι στα track-day θα σημειώσουν επίσης ότι οι ρυθμίσεις του ESP έχουν τροποποιηθεί για να επιτρέπουν ένα ευρύτερο πεδίο απόδοσης, χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσεις όλα τα συστήματα.

ford mustang shelby gt350

Τα μεγάλα εμπρός φρένα των 395 mm της Brembo με τις 6πίστονες δαγκάνες παραμένουν αμετάβλητα στο νέο μοντέλο, όπως και τα φρένα με τις 4πίστονες δαγκάνες πίσω.

Παρόλο που διατηρεί τα αναλογικά όργανα του προηγούμενου μοντέλου, υπάρχει ένας μικρός αριθμός αλλαγών στην καμπίνα, περιλαμβανομένων των διακοσμήσεων αλουμινίου, της επένδυσης σουέντ «Miko» στα καθίσματα και στις πόρτες, του νέου συστήματος πολυμέσων Ford SYNC 3, του διζωνικού κλιματισμού και του «μπόλικου» ηχοσυστήματος Bang & Olufsen με τα 12 ηχεία (έξτρα).

Ο Billy Johnson, οδηγός στα FIA World Endurance και IMSA Mustang GT4, δήλωσε ότι η ανανεωμένη Mustang Shelby GT350 «...φέρνει ένα νέο επίπεδο οδηγικών επιδόσεων». Ο Johnson αναγνωρίζει ότι, «είναι ένα αυτοκίνητο που ανταμείβει ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα κάνει τον οδηγό να νιώθει υπέρ-ήρωας. Είναι τέτοια η εμπιστοσύνη που εμπνέει στις στροφές, ζητώντας να πιέσεις πιο σκληρά και να παίρνεις τις στροφές ταχύτερα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube