Ωδή στον ατμοσφαιρικό V12 [video]

Ωδή στον ατμοσφαιρικό V12 [video]

Η Aston Martin αποχαιρετά το μελωδικό της ατμοσφαιρικό V12 με ένα επικό video που εστιάζει ακριβώς σε αυτόν.

Εκτός από τη σαγηνευτική εμφάνιση, το εκλεπτυσμένο γούστο, το βαθιά αριστοκρατικό χαρακτήρα και την αμύθητη πολυτέλεια, τα αυτοκίνητα της Aston Martin χαρακτηρίζονται από κάτι ακόμη: Από τον εκπληκτικό ήχο του κινητήρα τους.

Μπορεί να μην έχουν τον ακραίο χαρακτήρα των κεντρομήχανων σούπερκαρ, αλλά τα GT της Aston Martin είναι εκπληκτικά στην οδήγηση. Χάρη στο τέλεια ζυγισμένο πλαίσιο και στον κινητήρα. Η δύναμη είναι αστείρευτη και ο ήχος επικός. Μελωδικός και άγριος ταυτόχρονα, από μόνος του λόγος για να κατατάξεις μία Aston Martin στην κορυφή των οδηγικών σου φαντασιώσεων. Ειδικά αν μιλάμε για ένα μοντέλο V12.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Όμως σταδιακά η εταιρεία εγκαταλείπει τους ατμοσφαιρικούς και στρέφεται στα τούρμπο, από ανάγκη, όπως όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές. Για λόγους που έχουν να κάνουν με τη μείωση των εκπομπών CO2. Η τελευταία Aston Martin με ατμοσφαιρικό V12 είναι η ανανεωμένη Vanquish S. Ένα συγκλονιστικό από κάθε άποψη GT. Και η εταιρεία μας το συστήνει με ένα φοβερό video που δίνει μεγάλη έμφαση στο soundtrack του κινητήρα. Οπότε πρέπει να το απολαύσετε στη διαπασών.

Με απόδοση 600 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Touchtronic III οκτώ σχέσεων κάνει 0-100km/h σε 3,5”. Προκειμένου να αποκτήσει πιο κοφτερά οδικά χαρακτηριστικά, έχουν κάνει αλλαγές στην ανάρτηση με νέα αμορτισέρ, σκληρότερα ελατήρια, και διαφορετικά σινεμπλόκ. Σχεδιαστικά έχει ανανεωθεί με την προσθήκη των αεροδυναμικών βοηθημάτων από άψογα φινιρισμένο ανθρακόνημα. Εμπρός, το σπόιλερ είναι πιο αιχμηρό, ενώ στο πίσω μέρος το diffuser είναι το ιδανικό… κάδρο για να φιλοξενήσει τις εξατμίσεις που σκορπούν στο περιβάλλον τη μαγεία του V12.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube