Επίσημο: Νέο KIA Picanto X-Line

Επίσημο: Νέο KIA Picanto X-Line

Νέοι κινητήρες και πιο δυναμική εμφάνιση με στοιχεία crossover για το μικρό της KIA.

Η KIA μεγαλώνει την γκάμα του Picanto με την έκδοση X-Line, που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν αμέσως.

Η νέα αυτή εκδοχή του Picanto που δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το VW Cross up! δανείζεται αισθητικά στοιχεία από τα crossover και SUV της μάρκας, στην γκάμα της οποίας περιλαμβάνονται τα Sportage και Sorento. Η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τις έντονες διχρωμίες που δίνουν πιο δυναμικό και προσωπικό στιλ. Αλλά και από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 1,5 cm στα 15,6.

Η νέα έκδοση θα κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 T-GDI κινητήρα άμεσου ψεκασμού με τους 100 ίππους. Είναι το ισχυρότερο Picanto που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η μέγιστη ιπποδύναμη αποδίδεται στις 4.500 rpm. Η ροπή των 17,5 kgm αποδίδεται από τις 1.500 ως τις 4.000 rpm. Το πιο δυνατό Picanto κάνει 0-100 km/h σε 10,1”, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 4,5 lt/100 km και οι εκπομπές C02 104 g/km. Τον ίδιο κινητήρα χρησιμοποιεί και το Picanto GT-Line.

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και ο διάκοσμος ξεχωριστός, δίνοντας χαρακτήρα κορυφαίας έκδοσης στο Picanto X-Line. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τους αλουμινένιους τροχούς 16”, τις τονισμένες αψίδες των φτερών που προεκτείνονται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα σε μια διαμόρφωση ως προστατευτικές ποδίες, από τα LED φώτα ημέρας, την κεραία «πτερύγιο καρχαρία» και τις διχρωμίες στη γρίλια και στο περίγραμμα των προβολέων ομίχλης. Στο εσωτερικό η μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών του προηγμένου infotainment που μοιάζει να αιωρείται αποτελεί το κυρίαρχο σχεδιαστικό στοιχείο. Στον τομέα της ασφάλειας, πέρα από τη δομή AHSS (χάλυβας εξαιρετικά υψηλής αντοχής), περιλαμβάνει 6 αερόσακους, VSM και ESC, αλλά και AEB (Autonomus Emergency Braking). Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει τα 255 λίτρα, κορυφαία για την κατηγορία.

Πηγή KIA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube