Επίσημο: Έρχεται το 2016 το SUV της Seat

Επίσημο: Έρχεται το 2016 το SUV της Seat

Ο όμιλος VW έδωσε το πράσινο φως στην ισπανική εταιρεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Seat, Jürgen Stackman, η ισπανική εταιρεία θα προσθέσει στην γκάμα της μέχρι το 2016 ένα μοντέλο που θα ανήκει στην κατηγορία των SUV.

Μιλώντας σε μια ετήσια εκδήλωση της Seat, ο κ. Stackman αποκάλυψε ότι το πολυαναμενόμενο SUV της ισπανικής εταιρείας πήρε το πράσινο φως από τον όμιλο VW για να βγει στην παραγωγή. Και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την Seat στην αύξηση των πωλήσεων που θέλει να πετύχει.

Το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί από τους τεχνικούς στη Seat στο Martorell (εργοστάσιο που κατασκευάζει από το 2011 και το Audi Q3), θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το 2016 και θα διατεθεί σε μεγάλες και σημαντικές αγορές. Σε δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Stackman ανάφερε: «Αυτά είναι μεγάλα και σημαντικά νέα για τη Seat. Μας βάζει σε μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου» και συνέχισε λέγοντας «το νέο αυτό μοντέλο είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάπτυξη και την κερδοφορίας της φίρμας».

Το νέο SUV της Seat θα βασιστεί στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB και θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η γκάμα κινητήρων του θα προέρχεται από αυτή του Leon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube