Επίσημο: Ανανεωμένο Fiat Punto, αρχής γενομένης από την Ινδία

Επίσημο: Ανανεωμένο Fiat Punto, αρχής γενομένης από την Ινδία

Η Fiat παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Punto, μια αναβαθμισμένη έκδοση του εννιάχρονου πλέον υφιστάμενου μοντέλου.

Η τρέχουσα γενιά του Fiat Punto μετρά ήδη εννέα χρόνια στην αγορά, καθώς το βασικό μοντέλο αυτής της αναβάθμισης που βλέπουμε τώρα παρουσιάστηκε το 2005.
 
Η Fiat παραδόξως επιμένει να υποστηρίζει την εμπορικότητα του Punto με facelift αντί να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι οι πωλήσεις του στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά να έχουν καταβαραθρωθεί και οι αναβαθμίσεις να αφορούν τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Ν. Αμερικής, όπως εξάλλου και αυτή που βλέπετε και αφορά την Ινδία, με τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες γι' αυτή να έχουν διαρρεύσει προ ενός μηνός.

Το «ινδικό» Punto ανασχεδιάστηκε στο εμπρός και πίσω μέρος, αλλοιώνοντας σημαντικά τον αρχικό χαρακτήρα του μοντέλου, χωρίς ευτυχώς το αισθητικό αποτέλεσμα να μπορεί να χαρακτηριστεί «κακό».
 
Στην καμπίνα, το ντιζάιν και τα υλικά προέρχονται από το Linea με ελαφρές τροποποιήσεις. Οι δε Ινδοί ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν την κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού θα απολαμβάνουν και a/c με παροχή αέρα και για τους πίσω επιβάτες.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του ανανεωμένου Punto στην Ινδία είναι δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Και οι δύο βενζινοκινητήρες ανήκουν στην οικογένεια FIRE, με τον βασικό 1.2 να αποδίδει 68 ίππους και τον 1.4 90 ίππους. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις εφοδιάζονται με τον 1.3 MultiJet, με την βασική να αποδίδει 75 ίππους και την κορυφαία 95. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στάνταρ είναι και η αυξημένη απόσταση το έδαφος, για ευνόητους λόγους. Επιπλέον, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού με ζάντες 14 έως 16 ίντσες.     

Τα υπόλοιπα στοιχεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν στον τομέα της ασφάλειας μετωπικούς αερόσακους και ABS με ηλεκτρονική κατανομή της πέδησης. Στον τομέα της άνεσης περιλαμβάνονται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, υπολογιστής ταξιδιού και διαρούμενο πίσω κάθισμα.

To ανανεωμένο Punto αναμένεται αργότερα και στην Ευρώπη, αλλά με διαφορετική γκάμα μοτέρ: Ο 1.300άρης ντίζελ MultiJet με τους 85 PS και ο 900άρης τούρμπο TwinAir επίσης με 85 PS.

H επόμενη ολοκαίνουργια γενιά του Fiat «Punto» θα λανσαριστεί το 2016. Βέβαια, δεν θα πρόκειται για το Punto όπως αυτό το γνωρίζουμε όλοι σήμερα, αλλά για ένα μοντέλο που θα πατά στην επιμηκυμένη πλατφόρμα του 500, την ίδια που χρησιμοποιούν τo 500L και 500 Living, και πιθανότατα θα ονομάζεται 500 Plus. Ένα μοντέλο που θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο. Έτσι, το 2016 και τυπικά η γκάμα της Fiat θα περιλαμβάνει, κατά το σχέδιο του Merchionne, μόνο εκδοχές του 500 και του Panda.

[Πηγή Fiat μέσω indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube