Επιβεβαιώνεται το ηλεκτρικό Volvo XC20;

Επιβεβαιώνεται το ηλεκτρικό Volvo XC20;

Με στόχο να γίνει 100% ηλεκτρική φίρμα έως το 2030, η Volvo θα διευρύνει την γκάμα της με νέο μοντέλο εισόδου, το XC20.

Volvo XC20

Πριν από λίγες ημέρες, η σουηδική φίρμα παρουσίασε τον οδικό χάρτη της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Και συγκεκριμένα μέχρι το 2030, όταν η Volvo θα προσφέρει στην γκάμα της αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, ένα μυστηριώδες μοντέλο ενθουσίασε τους παρατηρητές, το οποίο αναζωπύρωσε τις φήμες γύρω από ένα υποθετικό Volvo XC20.

Σε αυτήν τη σχεδόν πλονζέ εικονική αποτύπωση, το μοντέλο που βρίσκεται στο κέντρο της μεσαίας σειράς θα μπορούσε πράγματι να κρύβει το επόμενο crossover, το πιο μικρό στην γκάμα της Volvo. Αυτό το μοντέλο έχει σήμερα το λέμε χάριν αναγνώρισης «XC20», μιας και οι φήμες έτσι το ήθελαν να ονομάζεται, αν και η  Volvo έχει επίσης κατοχυρώσει τα ονόματα XC10 και XC30.

volvo

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο «εμφανίστηκε» στο web. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Håkan Samuelsson, δήλωσε ότι ένα μοντέλο θα μπορούσε για πρώτη φορά να έρθει να τοποθετηθεί κάτω από το Volvo XC40 και ότι θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό SUV. Ο Σουηδός είχε διευκρινίσει μάλιστα ότι θα μπορούσε να βασίζεται στην πλατφόρμα SEA του Ομίλου Geely και να στοχεύει συγκεκριμένα, τόσο την κινεζική αγορά όσο και την ευρωπαϊκή.

Volvo XC20

Αυτή η στιγμή δεν υπάρχει ούτε ως σπέκουλα κάποιο χρονοδιάγραμμα στο web. Ωστόσο, αυτό το ηλεκτρικό crossover θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην γκάμα τα επόμενα πέντε χρόνια, για να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τον επιχειρηματικό στόχο της για το 50% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2025. Και για να γίνει αυτό, μάλλον χρειάζεται ένα μοντέλο entry-level πριν από το 2030.

[Πηγή σχεδίου Volvo XC20 Jakub Mendel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube