Επετειακό Panoz Esperante Spyder 25th Anniversary Edition

Επετειακό Panoz Esperante Spyder 25th Anniversary Edition

Η Panoz γιορτάζει τα 25 της χρόνια με ένα ξεχωριστό μοντέλο με μακρύ όνομα που θα κυκλοφορήσει σε 25 αντίτυπα.

Η Panoz ετοίμασε μια επετειακή έκδοση του Esperante Spyder για τα 25 χρόνια της, η οποία αναβαθμίζει εφ’ όλης της ύλης το ιστορικό αμερικανικό GT και το εφοδιάζει με κάποια νέα στοιχεία εξοπλισμού.

Το αλουμινένιο πλαίσιο του Panoz Esperante Spyder που φέρει και τμήματα από ανθρακονήματα έχει διατηρηθεί, όμως έχει δεχθεί ενισχύσεις που βελτίωσαν κατά πολύ την ακαμψία του. Πλέον έχει και πιο ισχυρά roll bar πίσω από τα καθίσματα για καλύτερη προστασία σε περίπτωση ανατροπής. Τα πάνελ του αμαξώματος είναι αλουμινένια και το βάρος αγγίζει τα 1.430 kg. Το συνολικό μήκος είναι 4,62 m, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,69 m.

Κάτω από το εμπρός καπό του Panoz Esperante Spyder 25th Anniversary Edition βρίσκεται, φυσικά, ένας V8. Ο αγοραστής θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε έναν ατμοσφαιρικό με 430 PS ή έναν με μηχανικό υπερσυμπιεστή και 560 PS. Και οι δύο συνδυάζονται κανονικά με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ ένα αυτόματο 6άρι υπάρχει στη λίστα με τα έξτρα.

Στην ανάρτηση χρησιμοποιούνται διπλά ψαλίδια παντού και αμορτισέρ με ξεχωριστή ρύθμιση δύναμης επαναφοράς και συμπίεσης. Για το φρενάρισμα φροντίζουν 4πίστονες δαγκάνες της Brembo που συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 356 mm εμπρός και 330 mm πίσω. Οι σφυρήλατες 19άρες ζάντες προέρχονται από τη BBS, και ντύνονται με λάστιχα Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 245/40R19 και 285/35R19, αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό τα πάντα καλύπτονται από δέρμα ή alcantara. Τα καθίσματα δεν έχουν καμία ηλεκτρική ρύθμιση, για περιορισμό του βάρους. Μάλιστα συνδυάζονται με ειδικές ζώνες τεσσάρων σημείων της Schroth που προσφέρουν την ευκολία χρήσης των συμβατικών ζωνών στην καθημερινή χρήση αλλά όταν χρειαστεί κλειδώνουν, ώστε να προσφέρουν στήριξη εφάμιλλη με των αγωνιστικών ζωνών στη σπορ οδήγηση. Εμπρός από τον οδηγό μια οθόνη 10,6’’ εμφανίζει κάθε πληροφορία για το αυτοκίνητο, από στροφές μέχρι πίεση λαδιού, ενώ για το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης υπάρχει άλλη μια 7ιντση στο κέντρο του ταμπλό.

Η Panoz δέχεται ήδη παραγγελίες για το Esperante Spyder 25th Anniversary Edition. Η τιμή του ξεκινάει από τα $179.120 (€138.250). Βέβαια, επειδή δεν πρόκειται για ένα συμβατικό μοντέλο παραγωγής, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν επακριβώς τα χαρακτηριστικά του δικού τους αυτοκινήτου σε συνεργασία με την Panoz.

[Πηγή: Panoz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube