Ένα Range Rover μόνο για αστροναύτες της Virgin Galactic

Ειδική έκδοση από το τμήμα Special Vehicle Operations αποκλειστικά για όσους ταξιδέψουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο της εταιρείας.

Η Land Rover παρουσίασε το Range Rover Austronaut Edition, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της ναυαρχίδας της που θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τους μελλοντικούς αστροναύτες της Virgin Galactic, συνεχίζοντας μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2014.

Εξωτερικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από την απόχρωση Zero Gravity Blue που είναι εμπνευσμένη από το βαθύ χρώμα του νυχτερινού ουρανού, τα εμβλήματα Austronaut Edition και το φως του καθρέφτη που προβάλει τη σιλουέτα του Virgin Galactic SpaceShipTwo στο έδαφος.

Range Rover Austronaut Edition

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε το περίγραμμα από διάφορα αεροσκάφη ενσωματωμένο στις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων αλλά και στην ανθρακονημάτινη κεντρική κονσόλα, αλουμινένιες χειρολαβές με χαραγμένο έναν αστερισμό και τα αρχικά του αστροναύτη στα προσκέφαλα.

Επιπλέον, ένα μικρό κομμάτι από τις εμπρός ρόδες προσγείωσης του διαστημοπλοίου που έχει τοποθετηθεί στη βάση της ποτηροθήκης. Πάνω σε αυτό είναι γραμμένο το μήνυμα του Richard Branson σε όσους ταξιδέψουν στο διάστημα με την εταιρεία του που αναφέρει "See you up there" (Θα τα πούμε εκεί πάνω), αλλά και οι πληροφορίες της πτήσης του ιδιοκτήτη. Όταν ο τελευταίος ολοκληρώσει το ταξίδι στο διάστημα, αυτό το κομμάτι θα αντικατασταθεί από ένα ξύλινο εξάρτημα από τη δική του πτήση.

Το Austronault Edition βασίζεται στο Range Rover Autobiography, την πλουσιότερη έκδοση του βρετανικού SUV με έμφαση στην πολυτέλεια. Το όχημα κινείται με τη βοήθεια του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος (P400e) που αποδίδει συνολικά 404 PS και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 42 km. Εναλλακτικά, οι αστροναύτες μπορούν να παραγγείλουν το όχημα με τον βενζινοκινητήρα 5.0 V8 supercharged (P525).