Ένα Ford Ranger για… επικίνδυνες αποστολές

Ένα Ford Ranger για… επικίνδυνες αποστολές

Πώς η Ricardo το μετέτρεψε σε απόλυτο στρατιωτικό όχημα.

Έχουμε κατά καιρούς δει πολλές προσπάθειες μετατροπής οχημάτων για χρήση διαφορετική από αυτήν που κατασκευάστηκαν, αλλά η συγκεκριμένη είναι εντελώς διαφορετική.

Η εταιρεία Ricardo πήρε ένα Ford Ranger και το μετέτρεψε σε στρατιωτικό όχημα ειδικών αποστολών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η Ricardo καταρχήν ενσωμάτωσε στο αυτοκίνητο έναν κλωβό ασφαλείας για προστασία από τυχόν ανατροπή, πού όμως χρησιμεύει και για τη στήριξη του οπλισμού που θα φέρει.

Παράλληλα ενίσχυσε το πλαίσιο, ειδικά στο κάτω μέρος για να μην «τραυματίζονται» τα μηχανικά μέρα όταν το ειδικό αυτό Ranger περνά πάνω από κακοτράχαλα εδάφη, ενώ αλλάχθηκε και η ανάρτηση μεγαλώνοντας την απόσταση από το έδαφος. Για το λόγο αυτό αλλάχθηκαν και τα ελαστικά με άλλα μεγαλύτερης διάστασης.

Ειδική μέριμνα ελήφθη για την στεγανοποίηση του κινητήρα και των καλωδιώσεων, αφού στις ειδικές αποστολές που μπορεί να πάρει μέρος το αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να περνά και μέσα από νερά.

Η Ricardo τοποθέτησε επίσης ειδικά αλεξίσφαιρα τζάμια και αναβάθμισε όλο το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου για να μπορεί να εξυπηρετεί τον επιπλέον εξοπλισμό θα φέρει.

Το συγκεκριμένο Ranger φορά τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 210 ίππους και τα 500 Nm ροπής και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Όπως ξεκαθαρίζει η Ricardo, το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη του μορφή είναι μια σπουδή για το τι μπορεί να κάνει η εταιρεία και δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube