Το ηλεκτρικό NextEV των 1.300 PS στο Nürburgring

Το ηλεκτρικό NextEV των 1.300 PS στο Nürburgring

Το κινεζικό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο δεν είναι πια φήμη αλλά πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώνουν οι κατάσκοποι στο Nürburgring.

Σε κάθε έκθεση αυτοκινήτου όλες σχεδόν οι εταιρείες εμφανίζουν ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο, υπόσχονται, ότι αλλάξει τα στάνταρ σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την αυτονομία.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πιο συγκρατημένες στις υποσχέσεις τους. Και πιο συνεπείς στην υλοποίηση. Τον περισσότερο θόρυβο κάνουν μικρότερες εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες χάνονται ξαφνικά όπως ακριβώς εμφανίστηκαν, χωρίς να παρουσιάσουν έργο.

Η NextEV μάλλον δεν είναι μία από αυτές. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είχε ανακοινώσει έκανε δημόσια εμφάνιση και μάλιστα στο Nürburgring. Σύμφωνα με το CarNewsChina, αποδίδει 1.360 ίππους και πιάνει 300 km/h τελική. Κρίνοντας μάλιστα από την σχεδίαση και τη μεγάλη πτέρυγα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η αεροδυναμική θα βοηθά τη συνολική απόδοση και στην πίστα.

Το αυτοκίνητο βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να καταρρίψει το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Nürburgring το οποίο με χρόνο 7’ 22” 329 κατέχει η Toyota, με το μικρό ανοιχτό πρωτότυπο EV P002, βασισμένο σε ένα σασί Radical. Στο παιχνίδι θα μπει επίσης το Rimac Concept One των 1.100 ίππων, το οποίο το έχουμε δει να κερδίζει τη LaFerrari σε κόντρα αλλά και την τετρακίνητη Porsche 918 Spyder σε κόντρα.  

[Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube