Η LaFerrari χάνει σε κόντρα από το κροατικό ηλεκτρικό Rimac! [video]

Η LaFerrari χάνει σε κόντρα από το κροατικό ηλεκτρικό Rimac! [video]

Το σχεδόν άγνωστο Rimac Concept One από την Κροατία τα βάζει με το κατεστημένο των hypercars και κερδίζει καθαρά.

Δεν παίρνει κανείς στα σοβαρά ένα αυτοκίνητο, και δη ένα hypercar, από την Κροατία, οπότε δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να τραβήξει την προσοχή το Rimac από το να κοντράρει το ιερό τέρας που λέγεται LaFerrari.

Μη νομίζετε όμως ότι το Rimac Concept One είναι μια πρόχειρη κατασκευή κάποιου Κροάτη στην αυλή του σπιτιού του. Το ηλεκτρικό hypercar ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία με τη μορφή τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ, ένα για κάθε τροχό, με το καθένα να έχει το δικό του κιβώτιο. Συνολικά, οι 4 ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν ιπποδύναμη 1.100 PS, ροπή 163,1 kgm και, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, κάνουν το Concept One ένα από τα πιο γρήγορα σε επιτάχυνση αυτοκίνητα στον πλανήτη.

Το κροατικό hypercar φτάνει τα 100 km/h από στάση σε κάτω από 3” και έχει τελική ταχύτητα 354 km/h. Ο Mate Rimac μάλιστα λέει ότι στην εν λόγω κόντρα το Concept One έκανε το 0-100 km/h σε 2,69” και το τέταρτο του μιλίου (0-402 m) σε 9,92”! Και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι κάποιο πρωτότυπο εξέλιξης, αλλά παραγγελία κάποιου Αμερικανού πελάτη.

«Το Concept One δεν έχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για τη μέγιστη επιτάχυνση», εξηγεί ο Rimac σε δελτίο Τύπου. «Απλά επιλέγεις το Race Mode και βάζεις πρώτη. Ο οδηγός απλά σανιδώνει το γκάζι και τα συστήματα Traction Control και Torque Vectoring κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα ηλεκτρόνια σε καθαρή επιτάχυνση.

«Το Race Mode μπορεί να εξατομικευτεί, όπως κάθε άλλο οδηγικό πρόγραμμα, μέσα από την οθόνη του συστήματος infotainment, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή οδήγηση. Η μόνη παράμετρος που είναι σχετική με την επιτάχυνση είναι ότι σ’ αυτό το πρόγραμμα ενεργοποιείται η μέγιστη ροπή και στους 4 ηλεκτροκινητήρες».

Φούμαρα ή αλήθεια; Σας αφήνουμε να αποφασίσετε μόνοι σας αφού δείτε το video που ακολουθεί. Σ’ αυτό μάλιστα, το Rimac τρώει για… ορεκτικό κι ένα Tesla Model S P90D Ludicrous – ναι, το ηλεκτρικό σεντάν που έχει ταπεινώσει κάμποσα supercars, αλλά και superbikes

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube