Χάνει και η Porsche 918 Spyder σε κόντρα με το ηλεκτρικό Rimac; [video]

Χάνει και η Porsche 918 Spyder σε κόντρα με το ηλεκτρικό Rimac; [video]

Είδαμε τι έπαθε η LaFerrari και τώρα ήρθε η σειρά της Porsche 918 Spyder να τα βάλει με το κροατικό hypercar στο drag strip.

Οι φίλοι του drive.gr ήδη ξέρουν τι έγινε όταν το ηλεκτρικό hypercar των 880.000 ευρώ από την Κροατία, με τους 1.100 PS και τα 163 kgm ροπής, στήθηκε στην ευθεία δίπλα σε μια LaFerrari.

Αυτή τη φορά η κόντρα δεν στήθηκε σε κάποια τυχαία ευθεία, αλλά στη Milan Dragway του Detroit, με το ειδικά προετοιμασμένο της οδόστρωμα και το high-tech σύστημα χρονομέτρησης.

Την όλη ιστορία οργάνωσε ο γνωστός YouTuber, Salomondrin, στον οποίο ανήκει και η λαχανί Porsche 918 Spyder. Ο Μεξικανο-αμερικανός ήταν μάλιστα στα πηδάλια, στο drag-strip, ενώ το Rimac Concept One οδήγησε ο ίδιος ο κατασκευαστής του, ο 28χρονος Mate Rimac.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Rimac Concept One έχει 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, κι αυτά των πίσω τροχών συνδυάζονται με κιβώτια διπλού συμπλέκτη δύο σχέσεων.

Η κόντρα επαναλήφθηκε κάμποσες φορές, αλλά δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για να μη φανερώσουμε το τέλος και να μη χαλάσουμε τα γέλια όσων είναι σε θέση να καταλάβουν τους διαλόγους.

Η Porsche 918 Spyder έχει κάνει στο παρελθόν χρόνους κάτω από τα 10” στο 400άρι από στάση, κι εδώ το Concept One κάνει το ¼ του μιλίου σε 9,9”.

Πάντως, δεν μπορούμε να πάρουμε εντελώς στα σοβαρά την κόντρα, αφού στο αποτέλεσμα παίζει σημαντικό ρόλο και ο οδηγός. Προσέξτε λοιπόν τα πλάνα από τις in-car κάμερες για να διαπιστώσετε ποιος από τους δύο οδηγούς ήταν ο πιο αποφασισμένος να νικήσει…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube