Δίθυρο Range Rover SV Coupé στη Γενεύη

Δίθυρο Range Rover SV Coupé στη Γενεύη

Αποτίοντας φόρο τιμής στο αυθεντικό Range Rover το υπέρ-πολυτελές Range Rover SV Coupé που θα αποκαλυφθεί στο Salon de l’ Automobile 2018, θα περιοριστεί σε μόλις 999 κομμάτια.

Η Land Rover επιβεβαίωσε ότι εξελίσσει ένα δίθυρο Range Rover SV Coupé που θα κατασκευαστεί σε 999 κομμάτια. Με λανσάρισμα στα 70χρονα της Land Rover, το μοντέλο αποτελεί φόρο τιμής στο ορίτζιναλ δίθυρο Range Rover του 1970.

Η Land Rover έδωσε στη δημοσιότητα μία και μόνη φωτογραφία που αποκαλύπτει το 4θέσιο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα δείχνει τις εμπρός και πίσω θέσεις επενδεδυμένες με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Το ταμπλό είναι το οικείο από το στάνταρ αυτοκίνητο, αλλά το τούνελ μετάδοσης παραμένει ψηλό στο πίσω μέρος της καμπίνας, χωρίζοντας ουσιαστικά το πίσω κάθισμα στη μέση. Αν και δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αντιλαμβανόμαστε ότι το SV Coupé θα συνδυάσει το σχεδιασμό του στάνταρ αυτοκινήτου με κάποια ειδικά χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry McGovern, έχει βάλει τον πήχη ψηλά με την περιγραφή του.

«Το Range Rover SV Coupé αποτελεί ένα εξαιρετικά συναρπαστικό ντιζάιν, με αξεπέραστη φινέτσα και απαράμιλλη εκλέπτυνση, από τις εκπληκτικές εξωτερικές αναλογίες μέχρι το πολυτελές, όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του», δήλωσε ο McGovern.

Το πιθανότερο είναι το αυτοκίνητο να φορά κάτω από το καπό τον κορυφαίο κινητήρα που διατίθεται σε ένα Range Rover – τον κομπρεσοράτο V8 5λιτρο που αποδίδει μέχρι και 565 PS στο μοντέλο SV Autobiography. Σε συνέχεια της αποκάλυψης του αυτοκινήτου στο Salon de l’ Automobile 2018, στη Γενεύη τον προσεχή Μάρτιο, τα αυτοκίνητα παραγωγής θα κατασκευάζονται από το τμήμα SVO - Special Vehicle Operations. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία δήλωση για το πόσο θα κοστίζει ένα Range Rover SV Coupé, αλλά η εκτίμηση είναι ότι το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί πάνω από την τρέχουσα έκδοση SVAutobiography. Οπότε μιλάμε για 230 χιλιάδες ευρώ, ίσως και παραπάνω.

Το Range Rover SV Coupé θα είναι το μοναδικό δίθυρο υπέρ-πολυτελές SUV της αγοράς, καθώς τα όλα ανταγωνιστικά μοντέλα, περιλαμβανομένων των Lamborghini Urus, Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan, έχουν τέσσερις πόρτες. Η εταιρεία όμως διαθέτει στον κατάλογό της, μικρότερα και φθηνότερα δίθυρα μοντέλα, που τα αντιπροσωπεύουν τα Range Rover Evoque και Evoque Convertible.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube