Ειδική έκδοση της Bugatti Veyron προς τιμή του Rembrandt Bugatti

Ειδική έκδοση της Bugatti Veyron προς τιμή του Rembrandt Bugatti

Το τέταρτο από τα έξι συνολικά μοντέλα της σειράς «Les Légendes de Bugatti» παρουσιάστηκε στη Γενεύη.

Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugatti, το τέταρτο μοντέλο της σειράς των Θρύλων της Bugatti, αποτίει φόρο τιμής στον διάσημο γλύπτη και μικρότερο αδερφό του Ettore.

Ο Rembrandt Bugatti (1884-1916) έφτιαχνε κυρίως γλυπτά από μπρούτζο. Έτσι η Veyron που φτιάχτηκε προς τιμήν του χαρακτηρίζεται από το φινίρισμα σε απόχρωση μπρούτζου, το οποίο είναι ημιδιάφανο ώστε να φαίνονται τα ανθρακονήματα που κρύβονται από πίσω. Το κάτω μέρος του αμαξώματος είναι βαμμένο ανοιχτό καφέ, ενώ η μάσκα και τα λογότυπα «ΕΒ» είναι φτιαγμένα από πλατίνα.

Στο εσωτερικό που είναι ντυμένο με ανοιχτό καφέ δέρμα δεσπόζει... ένας ελέφαντας που χορεύει. Πρόκειται για το γλυπτό που είχε σχεδιάσει ο Rembrandt Bugatti ως έμβλημα για το καπό της Bugatti Type 41 Royale. Στη περίπτωση της Veyron που φέρει το όνομά του το ελεφαντάκι είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και έχει ενσωματωθεί στο ανθρακονημάτινο κάλυμμα της κεντρικής κονσόλας. Τέλος, η υπογραφή του Rembrandt Bugatti υπάρχει στις τάπες καυσίμου και λαδιού.

Τα μηχανικά μέρη της Veyron Rembrandt Bugatti δεν διαφέρουν καθόλου από αυτά των υπόλοιπων Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Έτσι ο 8λιτρος W16 με τα τέσσερα turbo αποδίδει 1.200 PS και 152,9 kgm, ενώ στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Για το 0-100 km/h χρειάζεται 2,6’’ και η τελική της φτάνει τα 408 km/h με ανοιχτή οροφή, αν αντέχεις, ενώ το ότι καταναλώνει κατά μέσο όρο 23,1 lt/100 km και εκπέμπει 539 gr CΟ2/km μάλλον δεν απασχολεί κανέναν.

Η Veyron Rembrandt Bugatti είναι το τέταρτο μοντέλο της σειράς «Les Légendes de Bugatti» μετά τη Veyron Jean-Pierre Wimille, τη Veyron Jean Bugatti και τη Veyron Meo Constantini. Όπως και οι προηγούμενες θα παραχθεί σε τρία αντίτυπα, τα οποία κοστίζουν €2,18 εκατ. έκαστο.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube