Μια Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse για τον Meo Constantini

Μια Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse για τον Meo Constantini

Το τρίτο μέλος της οικογένειας «Les Légendes de Bugatti» αποτίει φόρο τιμής στον Meo Constantini, δις νικητή του Targa Florio και προσωπικό φίλο του Ettore.

Η Bugatti Legend Meo Constantini είναι το τρίτο από τα έξι ειδικά μοντέλα που θα περιλαμβάνει η ομπρέλα «Θρύλοι της Bugatti», μετά τη Veyron Jean-Pierre Wimille και τη Veyron Jean Bugatti. Η τιμή της φτάνει τα €2,1 εκατ. προ φόρων και θα κατασκευαστούν μόλις τρεις.

Ο Bartolomeo Constantini (1889-1941), ή χαϊδευτικά Meo, ήταν πιλότος της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο με πολλές καταρρίψεις αντίπαλων αεροσκαφών στο ενεργητικό του. Παράλληλα συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτου, και το 1923 βρέθηκε στην αγωνιστική ομάδα της Bugatti. Είχε αρκετές επιτυχίες με τα αυτοκίνητα της εταιρίας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης δύο φορές στο Targa Florio με Bugatti Type 35. Ήταν προσωπικός φίλος του Ettore Bugatti και αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας από το 1927 ως το 1935.

Είναι σαφές λοιπόν γιατί η Bugatti Legend Meo Constantini δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την αγωνιστική Type 35, είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό μπλε των αγωνιστικών της εταιρίας και η διαδρομή του Targa Florio κοσμεί την κάτω πλευρά της αεροτομής της. Η διαδρομή του Targa Florio υπάρχει ακόμα και σε ένα carbon πάνελ ανάμεσα στα καθίσματα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Meo Constantini στο προσκέφαλο. Στις πόρτες υπάρχουν χαραγμένες εικόνες από αγώνες εκείνης της εποχής.

Τα μηχανικά μέρη της Veyron Meo Constantini είναι ίδια με κάθε άλλης Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Ο 8λιτρος W16 με τα τέσσερα turbo αποδίδει 1.200 PS και 152,9 kgm, αρκετά για να την επιταχύνουν από στάση ως τα 100 km/h σε 2,6’’ και να της χαρίσουν τελική ταχύτητα 408 km/h.

Τα μοντέλα «Les Légendes de Bugatti» είναι ειδικές εκδόσεις της Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse που τιμούν προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της ιστορίας και του θρύλου της Bugatti. Κάθε μια από αυτές κατασκευάζεται σε μόλις τρία αντίτυπα, τα οποία στοιχίζουν πάνω από €2 εκατ. έκαστο. Έτσι και για κάθε Veyron Meo Constantini θα χρειαστεί να καταβάλετε στη Bugatti περίπου €2,1 προ φόρων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube