Bugatti “Jean-Pierre Wimille” με ιστορικό όνομα και 1.200 ίππους

Bugatti “Jean-Pierre Wimille” με ιστορικό όνομα και 1.200 ίππους

Η “Wimille” θα είναι το πρώτο από μια σειρά 6 ειδικών μοντέλων που θα λανσάρει η Bugatti για να θυμίσει την ιστορία της.

Η ιστορική γαλλική φίρμα θα βγάλει μια σειρά ειδικών μοντέλων με τον τίτλο «Οι Θρύλοι της Bugatti» (Bugatti Legends) για να τιμήσει προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της ιστορίας και του θρύλου της.

Για την 90ή επέτειο των 24 Ωρών του Λε Μαν, το πρώτο μοντέλο Legend θα είναι αφιερωμένο σε μια μεγάλη προσωπικότητα των αγώνων, τον Ζαν-Πιερ Βιμίγ (Jean-Pierre Wimille) του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα δεμένο με την Bugatti καθώς κέρδισε δύο φορές στο Λε Μαν με αυτοκίνητά της.

Η Bugatti Legend “Jean-Pierre Wimille” θα κάνει το ντεμπούτο της στον περίφημο «διαγωνισμό κομψότητας» (αυτοκινήτων…) του Pebble Beach της Καλιφόρνια, στις 16-18 Αυγούστου.

Στους επόμενους 12 μήνες η Bugatti θα λανσάρει έξι διαφορετικά ειδικά μοντέλα Legend βασισμένα στην Veyron Grand Sport Vitesse, η οποία –θυμίζουμε– έχει κινητήρα W16 με 4 τούρμπο, ιπποδύναμη 1.200 PS, ροπή 153 kgm/3.000-5.000 rpm, κάνει το 0-100 km/h σε 2,6” και είναι το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο του κόσμου με πιστοποιημένο ρεκόρ ταχύτητας 408,84 km/h. Το πόσο κοστίζει καλύτερα να μη σας το πούμε…

Η Bugatti Legend “Jean-Pierre Wimille” θα παραχθεί σε τρία μόλις αντίτυπα. Προλάβετε!...

Για την Ιστορία, ο Ζαν-Πιερ Βιμίγ γεννήθηκε το 1908 στο Παρίσι και ήταν ένας οδηγός αγώνων παγκόσμιας κλάσης που οδήγησε σχεδόν αποκλειστικά για την Bugatti. Το πιο φημισμένο του επίτευγμα ήταν οι δύο νίκες του στις 24 Ώρες του Λε Μαν: το 1937 με Bugatti 57B Tank και συν-οδηγό τον Ρομπέρ Μπενουά, και το 1939 με μια Bugatti 57C Tank και συν-οδηγό τον Πιερ Βεϊρόν.

H Legend είναι εμπνευσμένη από την 57Β Tank που ήταν βαμμένη σε τόνους του κλασικού «γαλλικού αγωνιστικού γαλάζιου».

Ο Βιμίγ χάρισε στην Bugatti την τελευταία νίκη της ιστορίας της το 1947 και σκοτώθηκε δύο χρόνια αργότερα σε τροχαίο δυστύχημα στο Μπουένος Άιρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube