Ανθρακονημάτινη McLaren 675LT Spider από την MSO

Ανθρακονημάτινη McLaren 675LT Spider από την MSO

Η McLaren Special Operations φτιάχνει μια έκδοση της 675LT Spider με αμάξωμα με ορατά ανθρακονήματα για 25 τυχερούς ιδιοκτήτες.

Η McLaren Special Operations, το τμήμα της McLaren που φροντίζει τους πελάτες με τις πιο περίεργες απαιτήσεις -και τις πιο βαθιές τσέπες- αποκάλυψε μια έκδοση της 675LT Spider με γυμνό ανθρακονημάτινο αμάξωμα.

Η αρχή με την υπόθεση «ορατά ανθρακονήματα» για τη McLaren έγινε με την αντίστοιχη P1. Όπως φαίνεται βρέθηκαν πολλοί υποψήφιοι αγοραστές για ένα πιο προσιτό μοντέλο με αυτό το εφέ, οπότε η MSO αποφάσισε να τους το προσφέρει. Το ειδικό μοντέλο που μόλις παρουσίασε λέγεται MSO Carbon Series LT, και βασίζεται στη συμβατική, περιορισμένης παραγωγής 675LT Spider.

Για τη μετάλλαξη της 675LT Spider σε Carbon Series LT τα ανθρακονημάτινα τμήματα αυξήθηκαν κατά 40%. Από ανθρακονήματα είναι φτιαγμένα μεταξύ άλλων τα φτερά, το εμπρός και πίσω καπό, οι εμπρός κολόνες και η αναδιπλούμενη οροφή. Στα εμπρός φτερά υπάρχουν οι αεραγωγοί της αγωνιστικής έκδοσης GT3, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχουν οι τρεις κάμερες του πακέτου McLaren Track Telemetry. Δεν έχει ανακοινωθεί πάντως αν το βάρος του αυτοκινήτου είναι χαμηλότερο λόγω της εκτενέστερης χρήσης carbon.



Ο κινητήρας 3.8 V8 δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις 675LT Coupe και Spider, οπότε αποδίδει και σε αυτή την περίπτωση 675 PS στις 7.100 rpm και 71,4 kgm στο φάσμα 5.000-6.000 rpm. Έτσι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,9’’ και το 0-200 km/h σε 8,1’’, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 326 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη McLaren 650S (video)

Θα παραχθούν μόνο 25 Carbon Series LT, αλλά ακόμα κι αν έχετε αρκετά γεμάτο τραπεζικό λογαριασμό μην κάνετε όνειρα: έχουν πουληθεί όλες ήδη. Ωστόσο, το ότι η MSO χρησιμοποίησε το όνομα Carbon Series, κατά το πρότυπο των Sports Series, Super Series και Ultimate Series της McLaren, ίσως σημαίνει ότι στο μέλλον θα δούμε κι άλλα μοντέλα με το ίδιο εφέ στο αμάξωμα να προστίθενται στη γκάμα.

[Πηγή: McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube