Ενιαίο με McLaren 570S

Ενιαίο με McLaren 570S

Η McLaren εξετάζει την δημιουργία ενός ενιαίου πρωταθλήματος με την αγωνιστική 570S προδιαγραφών GT4.

Η McLaren 570 S είναι ανταγωνιστική των ισχυρότερων εκδόσεων της Porsche 911. Μιλάμε για τα μοντέλα δρόμου, αλλά από ότι φαίνεται, όχι μόνο. Τώρα η βρετανική φίρμα σκέφτεται να προχωρήσει σε κάτι που η Porsche κάνει εδώ και χρόνια. Ένα ενιαίο πρωτάθλημα με την 570 S προδιαγραφών GT4, αντίστοιχο του Carrera Cup που η Porsche διοργανώνει με τις 911 GT3.

Αυτό επιβεβαίωνεται τόσο από την McLaren Automotive, όσο και από την McLaren GT, το ειδικό τμήμα που κατασκευάζει και προετοιμάζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για τα πρωταθλήματα τουρισμού. Η ιδέα ενός θεσμού ενιαίου είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας. Την αποκάλυψη έκανε ο Ron Dennis σε συνέντευξη που παραχώρησε στην συγγενή μας έκδοση F1 RACING.

«H McLaren Automotive θα συνεχίσει να μεγαλώνει, να ωριμάζει και να διαφοροποιείται. Παρουσιάζοντας ειδικά προγράμματα εξατομίκευσης αυτοκινήτων και πιθανότητα ένα ενιαίο πρωτάθλημα», είπε ο Ron Dennis.

ΔEITE ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

Ο Andrew Kirkaldy, διευθυντής του τμήματος McLaren GT υποστήριξε ότι η ιδέα διοργάνωσης ενός ενιαίου με τις 570 S GT4, αξίας €210.000 προ φόρων στην Αγγλία, είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. «Θα φτιάξουμε το αυτοκίνητο και σκεφτόμαστε ότι είναι μια πολύ καλή βάση για ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε. «Για την ώρα, μέχρι εκεί έχουμε φτάσει. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο».

Ο Paul Mackenzie, διευθυντής του τμήματος Ειδικών Εφαρμογών της McLaren είπε ότι η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός ευρύτερου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για τους αγώνες. «Καταλαβαίνουμε τα οφέλη που προκύπτουν από την συμμετοχή σε αγώνες και για αυτό ψάχνουμε τρόπους ώστε τώρα και στο μέλλον να παίρνουμε το μέγιστο από την εμπλοκή μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η McLaren 570 S GT4 συμμετέχει με την εργοστασιακή ομάδα Garage 59 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα GT. Αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη το βιβλίο των παραγγελιών για ιδιώτες, ο Kirkaldy αποκάλυψε ότι υπάρχει ουρά 200 και πλέον πελατών που περιμένουν με τα λεφτά στο χέρι.

Αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο, αυτό των 570 S δεν θα είναι το πρώτο ενιαίο πρωτάθλημα με αυτοκίνητα της McLaren. Το 2008 υπήρχε ένας αντίστοιχος θεσμός με Mercedes-McLaren SLR, τότε που οι δύο εταιρείες ήταν ακόμη στενά συνδεδεμένες στην F1.



Μια εξωτερική ομάδα, η Ray Mallock Limited είχε αναλάβει να φτιάξει έναν στόλο αγωνιστικών που βασίζονταν στην πιο σκληροπυρηνική έκδοση της SLR, την 722.  Και ονομάστηκαν SLR 722 GT Trophy. Το project δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, παρότι προσκλήθηκαν και συμμετείχαν περιστασιακά οδηγοί αστέρες, όπως ο Jean Alesi και ο Klaus Ludwig. Έγιναν μόλις έξι αγώνες, στην πρώτη και τελευταία σεζόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube