Η Volkswagen ετοιμάζει εκδόσεις R για όλα τα SUV της

Η Volkswagen ετοιμάζει εκδόσεις R για όλα τα SUV της

Το πρώτο μοντέλο φαίνεται πως θα είναι το T-ROC, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα της γκάμας της.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δουλεύει επάνω σε εκδόσεις υψηλών επιδόσεων για όλα τα SUV μοντέλα της και όχι μόνο για το T-ROC που φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο αυτής της σειράς.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις συνδυάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις με τη μεγάλη ευχρηστία, γι’ αυτό η εταιρεία βλέπει πως έχουν πολύ μεγάλη δυναμική πωλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Tiguan 1.6 TDI BMT

«Τα υψηλών επιδόσεων SUV είναι μια κατηγορία που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τους αγοραστές και μπορούμε να πούμε ότι μας ταιριάζει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο Diess.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το πρωτότυπο του Volkswagen T-ROC

Επίσης η Volkswagen φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι οι συγκεκριμένες σπορ εκδόσεις θα ονομαστούν R και όχι GTI. Το δεύτερο λογότυπο ευτυχώς θα έχει εφαρμογή μόνο στα καθαρόαιμα σπορ χάτσμπακ μοντέλα, με μικρομεσαίες διαστάσεις το πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf GTI Clubsport

Το πρώτο από τα SUV της Volkswagen που θα έχουν το σηματάκι R φαίνεται πως θα είναι το T-ROC. Και είναι πολύ λογικό, καθότι χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια πλατφόρμα με το SEAT Ateca που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί σε έκδοση R με τετρακίνηση και 300 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το SEAT Ateca Cupra των 300 ίππων στο Nϋrburgring

Από εκεί και μετά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε και αντίστοιχη έκδοση του λίγο μεγαλύτερου Tiguan, οπότε θα απομένει ερωτηματικό μόνο σχετικά με το εάν θα δούμε και Touareg R.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube