Το SEAT Ateca Cupra των 300 ίππων στο Nurburgring

Το SEAT Ateca Cupra των 300 ίππων στο Nurburgring

Δοκιμάζεται στο Nurburgring η κορυφαία έκδοση 300 ίππων του SUV της SEAT.

Ένα πρωτότυπο του Ateca Cupra, του SUV των 300 ίππων της SEAT, εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring, λίγο πριν το λανσάρισμά του στην αγορά.

Το Ateca είναι το πρώτο SUV της SEAT. Και η ισπανική μάρκα πήγε κατευθείαν το project στα άκρα, με την σπορ έκδοση των 300 ίππων. Το Ateca Cupra είχε εντοπίσει πρώτο το Autocar σε βοηθητικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στη Βαρκελώνη πριν περίπου ένα χρόνο.

Το αυτοκίνητο φορά ζάντες Cupra, έχει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και διάφορες άλλες σπορ πινελιές στην εξωτερική σχεδίαση, όπως οι τέσσερις εξατμίσεις. Θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα 300 ίππων του Leon Cupra με το οποίο έτσι κι αλλιώς μοιράζεται την πλατφόρμα, άρα και τα μηχανικά μέρη. Το Ateca Cupra αναμένεται να κάνει 0-100 km/h σε 6,5” με την κόκκινη γραμμή στις 8.000 rpm.



Το Ateca, γενικώς, όχι το Cupra, αναμένεται σύντομα να γίνει το best seller της μάρκας. Να σημειώσουμε εδώ ότι η επιβεβαίωση πως η παραγωγή του Ateca Cupra έχει εγκριθεί ήρθε με την παρουσίαση του facelift του Leon Cupra, όταν η ιπποδύναμη αναβαθμίστηκε από τους 290 στους 300 ίππους. Μια ιδέα πάντως για την αισθητική και την αύρα που θα αποπνέει το κορυφαίο Cupra μπορεί να δώσει το Ateca FR. Ένα επίπεδο εξοπλισμού που τονίζει την σπορτίφ διάθεση του SUV της SEAT. Σύντομα η γκάμα SUV της SEAT θα εμπλουτιστεί με ένα μικρότερο μοντέλο, το Arona.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube